Netflix lost Oscarwinnende cast voor Guillermo Del Toro’s remake van ‘Pinocchio’

Pinocchio Disney Netflix Cast
Disney

Netflix maakt z’n eigen versie van de Disneyklassieker Pinocchio. Daarvoor kon de streamingdienst al gerenommeerd regisseurs Guillermo Del Toro en Mark Gustafson strikken, en nu wordt de film nog indrukwekkender. De cast van Pinocchio telt namelijk verschillende Oscarwinnaars: Cate Blanchett, Tilda Swinton en Christoph Waltz.

We moeten nog tot 2021 wachten tot Guillermo Del Toro’s remake van Pinocchio op Netflix verschijnt, maar de streamingdienst is al druk in de weer met de productie van de film. En om het wachten wat draaglijker te maken, loste Netflix de cast van de film.

Oscarwinnende cast

Die castlijst is niet niks. Zo zullen we Harry Potter en Game of Thrones-acteur David Bradley als Gepetto aan het werk zien. Star Wars-acteur Ewan McGregor speelt Cricket, en nieuwkomer in het wereldje Gregory Mann speelt de hoofdrol in Pinocchio.

Daarnaast zullen ook Oscarwinnaars Tilda Swinton (Michael Clayton), Christoph Waltz (Inglorious Basterds, Django Unchained) en Cate Blanchett (Blue Jasmine) te zien zijn. Welke rollen zij vertolken, heeft Netflix nog niet bekendgemaakt.

Andere acteurs waarvan de rollen nog niet bekend zijn, zijn Finn Wolfhard (Stranger Things, It), John Turturro (Monk, Transformers), Ron Perlman (Hellboy, Avatar: The Last Airbender), Tim Blake Nelson (Watchmen, The Incredible Hulk) en Burn Gorman (Torchwood, Bleak House).

Pinocchio

Netflix’ remake van Pinocchio speelt zich af in het fascistische Italië onder Mussolini. In tegenstelling tot Disneys klassieker uit 1941 (en de live action-remake die in productie is), blijft Guillermo Del Toro heel dicht bij het kinderboek uit 1883 waar Disney zich al die jaren geleden op baseerde.

Disney vond het boek niet aantrekkelijk genoeg, en paste verschillende zaken aan. Dat is Del Toro niet van plan. Pinocchio wordt “een verhaal van liefde en ongehoorzaamheid, waarin we zien hoe Pinocchio het moeilijk heeft om aan de verwachtingen van z’n vader te voldoen”. De musical krijgt muziek van Harry Potter-componist Alexandre Desplat.

Gesponsorde artikelen