Left Right
scrollTop top

Netflix werkt aan reeks nieuwe realityshows en zoekt kandidaten


Netflix Reality Casting call
© Netflix

Netflix heeft een grote oproep gelanceerd voor kandidaten voor allerhande realityshows die de streamingdienst de komende tijd wil uitbrengen. Belgen komen jammer genoeg wel niet in aanmerking, al kan dat in de toekomst misschien ooit veranderen.

De voorbije jaren zagen we op Netflix steeds meer realityreeksen verschijnen. Programma’s zoals Love is Blind, Too Hot To Handle, The Circle en Sexy Beasts bleken meteen een hit en dus is de streamingdienst niet meteen van plan om te stoppen met in te zetten op reality.

Al die programma’s hebben echter ook kandidaten nodig en dus lanceerde Netflix wat ze zelf “de grootste reality casting call ooit” noemen. Daarin roepen ze iedereen die wil meespelen in één van hun programma’s op om een korte video van één minuut of minder in te zenden. Kandidaten moeten minimum 18 jaar zijn en – jammer voor ons – uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk of Ierland komen.

The Circle krijgt twee nieuwe seizoenen

In totaal zoekt Netflix kandidaten voor maar liefst twaalf verschillende realityprogramma’s. Het grootste nieuws daarbij is dat het succesvolle The Circle vernieuwd is voor maar liefst twee extra seizoenen. Het derde seizoen van de reeks verschijnt dit najaar op Netflix, maar voor seizoen 4 en 5 worden nog kandidaten gezocht.

Ook Indian Matchmaking en The American Barbecue Showdown krijgen een nieuw seizoen. In dat eerste programma helpt experte Sima Taparia singles over de hele wereld om eindelijk iets aan hun liefdesstatus te doen. Het eerste seizoen van Indian Matchmaking kon rekenen op een Emmy-nominatie en dus is het spannend uitkijken naar het vervolg. Netflix belooft alvast dat enkele bekende gezichten zullen terugkeren.

Daarnaast zoekt Netflix ook deelnemers voor Queer Eye, Nailed It!, Love is Blind, Dream Home Makeover, Floor is Lava, Get Organized with The Home Edit, Sparking Joy with Marie Kondo en Too Hot to Handle. Bij dat laatste programma lijkt het verrassingseffect voor de deelnemers in de toekomst dus jammer genoeg weg te vallen.

Roaring Twenties

Tot slot is er ook één nieuw realityprogramma dat binnenkort te zien zal zijn op Netflix. Roaring Twenties is het coming-of-age-verhaal van acht twintigers die op zoek zijn naar succes in het leven en de liefde in Austin, Texas. Dat doen ze terwijl ze zich aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’ van het Amerika van dit moment.

Bekijk hier de oproep van Netflix


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…