Netflix kondigt release van ‘Enola Holmes 2’ aan met eerste beelden

Netflix heeft weer heel wat nieuws over films en series gedeeld. Dat deed het afgelopen weekend tijdens het grote jaarlijkste Tudum-evenement. Naast trailers en releasedata voor heel wat bekende series, was er ook plaats voor meer nieuws over de film Enola Holmes 2. De streamingdienst liet namelijk de eerste trailer van de film, die op 4 november verschijnt, zien.

Binnenkort komt Netflix met een vervolg op Enola Holmes. Die eerste film kwam in 2020 uit en kon meteen op heel wat positieve reacties rekenen. In de tweede film zien we hoe Enola, de jongere zus van Sherlock Holmes, zich verder verdiept in de wereld van de detectives. Netflix deelde tijdens Tudum naast een releasedatum ook meteen een eerste trailer.

Enola Holmes

Er bestaan ondertussen al honderden verhalen over Sherlock Holmes. Maar de verhalen over zijn kleine zus zijn bijzonder schaars. Daar bracht auteur Nancy Springer vanaf 2006 verandering in met haar boekenreeks The Enola Holmes Mysteries. Maar bij het grote publiek werd het verhaal pas bekend door de verfilming van Netflix in 2020.

Daarin was te zien hoe Enola Holmes (Millie Bobby Brown) op zoek ging naar zichzelf en haar ‘doel’ in het leven. Daarbij kwam ze er al snel achter dat ze net als haar broer Sherlock (Henry Cavill) detective wilde worden. Wanneer haar moeder (Helena Bonham Carter) verdwijnt, gaat Enola op zoek naar haar. Onderweg komt ze Viscount Tewkesbury (Louis Partridge) tegen, die ze later ook moet zien te beschermen tegen Linthorn (Burn Gorman).

Sequel

Na het succes van de eerste film kondigde Netflix al snel een sequel aan. In die sequel krijgt Enola haar eerste officiële zaak: een vermist meisje terugvinden. Maar al snel wordt duidelijk dat er veel meer aan de hand is, waardoor Enola ook de hulp van haar vrienden en haar broer Sherlock moet inschakelen. In de eerste trailer is alvast te zien hoe ze zichzelf niet meteen populair maakt bij de politie.

Bekijk de trailer van Enola Holmes 2 hier:

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...