‘Never Have I Ever’-maker reageert op leeftijdsverschil tussen acteurs: “We wisten niet hoe oud hij was”

Het nieuwe seizoen van Never Have I Ever staat sinds deze maand op Netflix. Net zoals in de vorige seizoenen stond er één vraag centraal: voor wie zal het personage Devi Vishwakumar uiteindelijk kiezen? Maar dat is niet de enige vraag die bij fans speelt. Velen hebben namelijk kritiek op de leeftijdsverschillen tussen enkele acteurs. En op die kritiek hebben de makers nu een (bizar) antwoord klaar.

In de reeks Never Have I Ever krijgt hoofdpersonage Devi te maken met heel wat jongensdrama, maar die drama gaat naast de reeks ook gewoon door. Al sinds het eerste seizoen ligt de serie namelijk onder vuur omdat twee van de hoofdpersonages, die ook elkaars love interest spelen, een leeftijdsverschil van 11 jaar hebben. Volgens een van de makers was dat een bijzaak en wilden ze acteurs niet veroordelen op leeftijd.

Never Have I Ever

Never Have I Ever volgt het verhaal van de Indiaas-Amerikaanse tiener Devi Vishwakamur (Maitreyi Ramakrishnan), die op school al snel wordt genegeerd of over het hoofd wordt gezien. Ze hoort bij de slimsten van de klas, maar leeft in een eeuwige strijd met Ben (Jaren Lewison), die ze al heel haar leven kent.

De twee proberen elkaar bij alles af te troeven, tot ze elkaar in een ander licht beginnen te zien. Daarnaast is er ook Paxton (Darren Barnet), de hunk van de school. Hij is geliefd bij alle meisjes en geniet van de aandacht. Ook Devi is niet blind voor zijn charmes en is er op gebrand zijn nieuwe vriendinnetje te worden.

Leeftijdsverschil

Die eeuwige strijd in de liefde betekent natuurlijk ook dat actrice Maitreyi Ramakrishnan met meerdere acteurs intiem moet zijn. Ramakrishnan is ondertussen 20 jaar oud, maar aan de start van het allereerste seizoen was ze slechts 17. En dat zorgde voor de nodige kritiek. Niet door de leeftijd van de actrice zelf, maar wel door die van tegenspeler Darren Barnet.

In de reeks speelt Barnet de rol van Paxton, de love interest van Ramakrishnans personage Devi. Hoewel Paxton in de serie slechts een jaar ouder is dan Devi, liggen de leeftijden in het echt iets verder van elkaar. Zo was de acteur 28 toen de serie begon met filmen, Ramakrishnan was toen 17. En dat kon volgens velen niet door de beugel.

Reactie

In een recent interview met Newsweek deed een van de makers, Lang Fisher, haar boekje open over die kritiek. “Je vraag niet aan iemand hoe oud ze zijn op een auditie, zeker niet wanneer hun uiterlijk en manier van spelen perfect in het plaatje past”, begon ze. “Ik denk dat ik pas wist hoe oud hij was toen we het eerste seizoen al aan het filmen waren. Toen dacht ik wel even van ‘Oh, oké’, maar uiteindelijk is hij de perfecte Paxton.”

(Her)bekijk de trailer van Never Have I Ever hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...