Zanger Niall Horan wordt nieuwe coach in ‘The Voice USA’

Alle fans van Niall Horan hebben weer iets om naar uit te kijken. De zanger en ex-lid van One Direction zal namelijk coachen in het 23ste seizoen van The Voice in de Verenigde Staten. Daar neemt hij plaats naast Kelly Clarkson, Blake Shelton en Chance The Rapper. Ook die laatste is dit seizoen voor het eerst te zien.

Op een nieuw album of een nieuwe tour lijkt het wel eeuwig wachten, maar toch zit de Ierse zanger Niall Horan niet stil. Gisteren kondigde de Amerikaanse zender NBC namelijk de nieuwe jury van The Voice aan en daar krijgt Horan volgend seizoen een plaatsje. De zanger is niet het eerste ex-lid van One Direction die plaatsneemt in een jury, eerder ging Louis Tomlinson hem al voor in X Factor.

Niall Horan

Zanger Niall Horan werd, natuurlijk, vooral bekend door zijn tijd met boyband One Direction. Samen met Harry Styles, Louis Tomlinson, Liam Payne en Zayn Malik bracht hij, na een deelname aan X Factor, verschillende albums uit en tourde hij meerdere keren de wereld rond. In 2016 ging de band uit elkaar nadat Malik al in 2015 afscheid nam van de band.

Daarna begon Horan een solocarrière. Die begon met zijn debuutalbum ‘Flicker’. Daarmee ging hij ook op tour. Op 13 maart 2020, ongeveer de dag dat de coronacrisis uitbrak in ons land, kwam hij met zijn tweede album. ‘Heartbreak Weather’ bevatte kleine hits als Nice To Meet Ya en No Judgement. Normaal gezien zou de Ier later ook met dat album, én met special guest Lewis Capaldi, op tour gaan. Maar die tour is er nooit gekomen.

The Voice

Sindsdien is het wachten op nieuwe muziek van Horan, maar die zal door zijn nieuwe job waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Gisteren maakte de zender NBC namelijk bekend dat de Ier plaats zal nemen op een van de iconische jurystoelen in The Voice. Samen met Kelly Clarkson, Blake Shelton en Chance The Rapper zal hij dus dé mooiste stem van de Verenigde Staten zoeken.

In een statement, via TV Line, vertelt de zanger dat hij alvast uitkijkt naar het avontuur. “Ik kijk ernaar uit om een nieuwe groep aan talent te ontmoeten en te coachen”, vertelt hij. Eerder zetelde zijn ex-collega Louis Tomlinson ook al in de jury van X Factor, dus het is niet de eerste keer dat iemand uit One Direction nu zelf gaat coachen.

Meer
Lees meer...