Nieuw te streamen deze week: ‘The English’, ‘Sihame’, ‘The Last Thing He Told Me’ en ‘Florida Man’ zijn nieuw, ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ start aan het laatste seizoen en Jeremy Renner praat over zijn ongeluk

Laatste seizoenen: er zijn er een aantal die dezer dagen gestart zijn of lopen. Deze week start The Marvelous Mrs. Mailsel (Prime Video) aan het laatste seizoen, het laatste seizoen van Succession (Streamz) is lopende en zeer binnenkort start Barry (Streamz) aan de laatste reeks afleveringen. Gelukkig zijn er ook altijd nieuwe titels, zoals deze week The English (Disney+), Sihame (Streamz), The Last Thing He Told Me (Apple TV+) en Florida Man en Obsession (Netflix). Deze titels gaan vanaf deze week op zoek naar nieuwe fans, onze selectie van de beste nieuwe titels van de week vind je hieronder.

Series

The English werd al op BBC uitgezonden, maar nu is de minireeks The English ook te streamen en wel op Disney+. Emily Blunt speelt de wraakengel Cornelia Locke, een Engelse die anno 1890 in het nieuwe en wilde landschap van het Westen arriveert om wraak te nemen op de man die volgens haar verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon. Wanneer ze Eli Whipp (Chaske Spencer) ontmoet, een ex-cavalerieverkenner en van geboorte lid van de Pawnee Nation, ontdekken de twee een gedeelde geschiedenis die koste wat kost moet worden verslagen.

Een ander heerlijk vrouwelijk hoofdpersonage wordt nu al enkele seizoenen door Rachel Brosnahan neergezet. We kunnen gerust stellen dat haar vertolking in The Marvelous Mrs. Maisel tot het grote succes voor Prime Video heeft gemaakt dat het nu is. De reeks loopt al sinds 2017 en is intussen aan het slotseizoen toe. De serie draait rond een Joodse huisvrouw van goeie komaf die in de jaren 50 scheidt van haar echtgenoot en als bij toeval op het podium in een comedyclub belandt. Ze blijkt over talent te beschikken, bouwt haar carrière uit met de schitterende Susie (Alex Borstein) aan haar zijde als manager en trekt ook op tournee. Aan de start van dit seizoen is Midge eindelijk aangekomen bij het punt waar ze al die jaren voor gestreden heeft: ze is succesvol en ze heeft fans! Hoewel het na vijf seizoenen een mooi moment lijkt om af te ronden zullen wij Midge Maisel zeker missen wanneer ook dit seizoen erop zit. Het nieuwe seizoen gaat meteen van start met drie afleveringen, de volgende afleveringen volgen wekelijks op vrijdag.

De straffe vrouwen blijven komen, want ook de Nederlandse reeks Sihame, die wij nu kunnen bekijken via Streamz, draait rond een sterk vrouwelijk hoofdpersonage. Ahlaam Teghadouini, die schitterde in series als Grond en Roomies, speelt in Sihame een jongedame die aan het begin van de reeks al voor de derde keer naar de reclasseringsambtenaar is gemoeten na een verblijf in de jeugddetentie. Haar tweede zin in de reeks is “Zal ik nog wat tanden uit je bek slagen?” en tegen het einde van de eerste aflevering heeft ze een onomkeerbare gruwelijke daad begaan. Sihame is uit op wraak wanneer een seksvideo van haar online geplaatst is. Ze zet een gewelddadige jacht in op de jongens die hiervoor verantwoordelijk zijn.

De nieuwe minireeks Florida Man op Netflix draait rond Mike Valentine, een ex-politieagent die worstelt met een gokprobleem. Hij wordt gedwongen terug te keren naar zijn thuisstaat Florida om de weggelopen vriendin van een gangster te vinden. Wat een snelle klus zou moeten zijn, wordt een wilde reis waarin hij geconfronteerd wordt met mensenjacht, moorden en begraven familiegeheimen.

Een tweede minireeks die deze week nieuw op Netflix verschijnt is Obsession. In vier afleveringen krijgen we het verhaal van een gevaarlijkse driehoeksverhouding die ontstaat wanneer Anna Barton (Charlie Murphy uit Happy Valley en Peaky Blinders) een hartstochtelijke affaire begint met de vader van haar verloofde, William (Richard Armitage). Terwijl Anna vecht om beide relaties in stand te houden, komt William in een obsessieve spiraal terecht. Maar hoe lang kunnen ze hun geheim verborgen houden?

De eerste twee afleveringen van The Last Thing He Told Me zijn nu te bekijken via Apple TV+. Eén van de twee bedenkers van de reeks is Josh Singer, de man die eerder al de scenario’s schreef voor topfilms als Spotlight (2015), The Post (2017) en het schitterende First Man (2018). In deze reeks worden de hoofdrollen vertolkt door Jennifer Garner en de van Game Of Thrones bekende acteur Nikolaj Coster-Waldau. Het verhaal neemt een aanvang wanneer de man van Hannah (Garner) na een jaar huwelijk plotseling verdwijnt. Hij weet nog net een boodschap achter te laten: een briefje met daarop de tekst “bescherm haar”. ZIjn achtergebleven vrouw weet meteen dat die boodschap verwijst naar de zestienjarige dochter van Owen, Bailey (Angourie Rice). Hoewel die niets te maken wil hebben met haar nieuwe stiefmoeder gaan de twee toch samen op zoek naar de waarheid achter de verdwijning.

Nog nieuw op Apple TV+ is een show die bedoeld is voor het gehele gezin. Hoofdpersonage in Jane is de negenjarige Jane Garcia, een milieuactiviste in spe die op zoek is naar een manier om bedreigde diersoorten te redden. Met behulp van haar krachtige verbeeldingskracht neemt Jane haar beste vrienden David en Greybeard de chimpansee mee op epische avonturen om wilde dieren over de hele wereld te helpen beschermen, met haar grote voorbeeld Dr. Jane Goodall als drijfveer.

Tot slot maken we je ook nog graag attent op Salade Grecque. De Franse dramedy-reeks op Prime Video is het vervolg op de film L’auberge Espagnole uit 2002. Salade Grecque vindt 20 jaar na de gebeurtenissen in die film plaats en volgt Tom en Mia, de kinderen van de hoofdrolspelers van de film, Xavier (Romain Duris) en Wendy (Kelly Reilly), terwijl ze tijd doorbrengen in Athene. Het gehele seizoen staat meteen beschikbaar.

Films

In een jaar waarin zowel Lukas Dhont als Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen in de prijzen vielen op het Filmfestival van Cannes vertoonden ook de broers Luc en Jean-Pierre Dardenne hun nieuwe film Tori Et Lokita op het festival. De broers Dardennes vielen niet specifiek in de prijzen met hun film, maar ze kregen wel een bijzondere ereprijs toegekend op deze jubileumeditie van Cannes met de Prix du 75ème Festival. In Tori Et Lokita – dat nu op Streamz+ te zien is – draait het om een jongeman en vrouw die uit Afrika zijn vertrokken, in België aankomen en daar met de harde realiteit van het vluchtelingenleven worden geconfronteerd.

Op Netflix is er The Last Kingdom: Seven Kings Must Die. Nog niet zo erg lang geleden bracht Netflix de reeks Luther met Idris Elba weer tot leven in een film, hetzelfde doen ze nu met de na vijf seizoenen afgelopen reeks The Last Kingdom. The Seven Kings Must Die is een sequel op de reeks (waarvan alle seizoenen nog op Netflix te bekijken zijn) en daarin volgen we hoe Uhtred van Bebbanburg te midden van een gebroken koninkrijk nieuwe bondgenoten vindt met wie hij de wapens opneemt tegen zijn vijanden. Nu koning Edward is overleden, barst alweer een strijd los voor de troon. Wanneer hij door een medestander om hulp wordt gevraagd, staat Uhtred voor een moeilijke keuze. Zet hij zijn dierbaren op de eerste plaats of wil hij voornamelijk zijn droom van een verenigd Engeland verwezenlijken?

En voor de enkelingen die in België geabonneerd zijn op de Nederlandse filmstreamer Cinémember: Minari is daar toegevoegd aan de catalogus. Het was voor deze film dat Steven Yeun – die nu weer helemaal in de aandacht staat door BEEF – genomineerd werd voor een Oscar. Minari vertelt het verhaal van een gezin – bestaande uit vader Jacob, moeder Monica en kinderen David en Anne – die van een betere toekomst dromen. Een toekomst in Amerika. Vader Jacob vertrok al enige jaren eerder uit Zuid-Korea om aan hun toekomst te timmeren. Hij droomt van een eigen boerderij in Arkansas waar hij producten voor de Zuid-Koreanen in de naburige steden kan telen. Dat doet hij na de werkuren en in de weekends, tussen het kuikentjes sorteren door.

Docu & Comedy

Acteur Jeremy Renner is dit jaar al vaak in het nieuws geweest, al had hij dat zelf liever waarschijnlijk anders gezien. Begin dit jaar kwam hij onder een sneeuwruimer terecht en tot op heden revalideert hij van dat ongeluk. De acteur brak meer dan 30 botten bij het ongeluk en moet nog enkele maanden revalideren, mogelijkerwijs zelfs nog enkele jaren, voor hij volledig hersteld zal zijn. De acteur vertelt over zijn ongeval en zijn revalidatie in Jeremy Renner: The Diane Sawyer Interview – A Story Of Terror, Survival And Triumph op Disney+. Daarnaast is er ook nog het nieuwe programma Rennervations op Disney+. In deze realityreeks zien we de acteur zoals we ‘m nooit eerder zagen. Hij werkt er samen met deskundige bouwers aan buiten gebruik gestelde voertuigen met als doel ze een tweede leven te geven en aan kinderen in gemeenschappen over heel de wereld te schenken. Rennervations speelt zich af op vier locaties: Reno (de geboorteplaats van Jeremy Renner) en Chicago in de Verenigde Staten, Cabo San Lucas in Mexico en Rajasthan in India. Ter plaatse werken ze telkens samen met lokale organisaties. Er is ook plaats voor heel wat bekende gasten. Zo zien we onder andere acteur Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier), actrice Vanessa Hudgens (tick, tick…Boom!), acteur Anil Kapoor (Slumdog Millionaire) en singer-songwriter Sebastián Yatra (Encanto).

Nog op Disney+ is de tweedelige documentaire Pretty Baby: Brooke Shields te vinden. Brooke Shields was een kindermodel voordat ze op twaalfjarige leeftijd bekend werd in Louis Malles controversiële film Pretty Baby. Door een reeks provocerende Calvin Klein-advertenties en hoofdrollen in jaren 80-films, werd Shields vroege carrière gedefinieerd door een seksualiteit die ze niet kon opeisen of begrijpen. In deze tweedelige docu wordt het verhaal van Shields onthuld aan de hand van mediaoptredens en archiefbeelden, waardoor de tijd waarin Shields in het openbaar volwassen werd in zijn volle context wordt geplaatst.

Op Netflix gaan we op dievenjacht met de driedelige docureeks American Manhunt: The Boston Marathon Bombing. De reeks neemt ons mee terug naar de terroristische aanslag uit 2013 die het leven kostte aan drie mensen. Aan de hand van archiefbeelden, ijzingwekkende nagespeelde scènes en exclusieve interviews wordt getracht om een nieuw licht te werpen op een tragedie en twee broers die een stad in de greep van angst hielden.

Kunnen afsluiten met een lach is altijd fijn: actrice en comedian Celeste Barber die onlangs nog op Netflix landde met de reeks Wellmania mag daar nu ook haar special Fine, Thanks een podium geven. In Sydney probeert ze de lachers op haar hand te krijgen met persoonlijke verhalen over onder andere het huwelijk, mentale gezondheid en seksspeeltjes van celebrity’s.

Meer
Lees meer...