Nieuwe Sonos speaker gelekt: draadloos en oplaadbaar

sonos-move-voorkant-achterkant
iCulture

Sonos komt met een nieuwe draagbare speaker. Het Amerikaans bedrijf staat bekend voor zijn goedkopere geluidsinstallaties. Sonos had al een heel arsenaal aan speakers die werken via WiFi, maar nog geen systeem dat werkt via Bluetooth en draagbaar is. Daar komt nu verandering in.

Sonos ken je vast en zeker wel van de geluidsinstallaties. Het Amerikaans bedrijf houdt ervan om zijn speakers een zo strak mogelijk design te geven. Het speakerbedrijf heeft al heel wat verschillende toestellen in zijn portefeuille, maar een oplaadbare speaker, die werkt via Bluetooth, bestond nog niet.

IKEA gaat een samenwerking aan met Sonos. Dit is het resultaat.

Gelekte foto’s

Het bedrijf maakte niet zelf bekend dat er een nieuwe speaker aankomt. De marketingfoto’s zijn per ongeluk gelekt. WinFuture, een Duitse site gespecialiseerd in Windowsgeruchten, bracht de foto’s aan het licht. Sonos zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws maar komt later deze maand met een officieel persevenement.

Sonos Move

Het nieuwe toestel krijgt de naam Sonos Move. Zoals de naam al doet vermoeden is het toestel draagbaar. Op die manier kan je het makkelijk meenemen naar andere plaatsen binnen je huis, de zolder of de tuin bijvoorbeeld. Binnenshuis kan je ook gebruikmaken van de spraakassistenten van Google of Amazon.

sonos-move-zwembad
iCulture

Daarnaast kan je het toestel ook meenemen buitenshuis. Dan heb je wel een aantal beperkingen: je kan niet langer je spraakassistent gebruiken want die werkt normaal via WiFi en de Sonos-app werkt ook niet meer. Je kan enkel gebruik maken van Bluetooth om muziek af te spelen op je speaker.

Als je naar de foto hieronder kijkt, lijkt het toestel misschien klein. Toch is het apparaat iets groter dan de Sonos One. Apple AirPlay 2 kan je ook gebruiken als je het apparaat verbindt met WiFi. Dan kan je het ook gebruiken in combinatie met je andere Sonos-toestellen.

sonos-move-details
iCulture

Sonos gaat het toestel leveren met een oplaadstation. De twee contactpuntjes zitten aan de onderkant van het toestel. Verder heeft het nog een aan/uitknop aan de achterkant, net als een knop om te koppelen. Daarnaast heeft het toestel nog een hendel zodat je het makkelijk kan optillen.

Het speakerbedrijf geeft op 26 augustus een persevenement waarop het toestel officieel onthuld zal worden. Dan krijgen we ook meer informatie over de prijs en de waterbestendigheid van de speaker.

Gesponsorde artikelen