Olivia Rodrigo brengt nieuw album ‘GUTS’ uit

Dat zangeres Olivia Rodrigo met een nieuw album ging komen, was al een tijdje bekend. Maar nu is het er ook eindelijk. Het album heet ‘GUTS’ en bestaat uit twaalf songs, waarvan vampire en bad idea right? eerder al uitkwamen. Of de zangeres ook opnieuw op tour zal gaan, valt af te wachten.

De jonge zangeres Olivia Rodrigo is terug van (even) weggeweest. Rodrigo werd vooral bekend door haar rol in High School Musical: The Musical: The Series, maar kon nadien al snel overtuigen met haar eigen muziekcarrière. In 2021 was ze niet uit de hitlijsten weg te slaan met haar debuutalbum ‘SOUR’. Vandaag volgde haar tweede.

‘SOUR’

De overwinningstocht van Olivia Rodrigo begon begin 2021, toen de zangeres drivers license uitbracht. Het lied werd in alle hitlijsten meteen gekatapulteerd naar de eerste plek en de zangeres maakte op die manier meteen haar naam. Daarna volgden ook de singles good 4 u en deja vu en uiteindelijk kwam op 21 mei 2021 haar eerste album ‘SOUR’ uit.

Zowat alle liedjes op dat album gingen nadien viraal en ‘SOUR’ werd gezien als hét perfecte break-up album. De verwachtingen voor een tweede album waren dus hoog.

‘GUTS’

Op dat tweede album was het dan ook even wachten. Na haar ‘SOUR’-tour liet Rodrigo namelijk een tijdje niets van zich horen. Tot ze enkele maanden geleden uiteindelijk haar single vampire uitbracht. Daarna maakte ze ook meteen bekend dat ze aan een tweede album werkte en dat dat in september zou uitkomen.

Nu is het dus eindelijk zover. Sinds vandaag, vrijdag 8 september, is ‘GUTS’ officieel overal te beluisteren. Naast vampire en haar nieuwe single bad idea right? staan er nog tien nieuwe songs op het album. Enkele van onze favorieten zijn alvast: all-american bitch, ballad of a home schooled girl en pretty isn’t pretty.

Beluister het nieuwe album van Olivia Rodrigo hier:

Meer
Lees meer...