Olivia Rodrigo kondigt tweede album aan en maakt releasedatum bekend

Olivia Rodrigo brengt op 8 september 2023 haar tweede studioalbum uit. Dat heeft de Amerikaanse zangeres bekendgemaakt op haar sociale media. Het nieuwste album kreeg de naam ‘GUTS’.

Iets meer dan twee jaar geleden brak de piepjonge Olivia Rodrigo door met het nummer Drivers License. Dat lied brak meteen heel wat streamingrecords, iets wat ze wat later ook herhaalde met Deja Vu, haar tweede single. Daarna volgde het album ‘SOUR’ en een zeer succesvolle gelijknamige tour, die haar ook naar ons land bracht. Dat alles zorgde ervoor dat Rodrigo regelmatig in de prijzen viel op awardshows. Fans van haar konden daarna ook terecht op Disney+ voor haar eigen documentaire Driving Home 2 U.

Daarna was het tijd voor Olivia Rodrigo om te beginnen werken aan nieuwe muziek. En daarvan kan je binnenkort eindelijk het resultaat horen. Enkele weken geleden kondigde ze met Vampire namelijk een nieuwe single aan. Die zal je kunnen beluisteren vanaf vrijdag 30 juni. Het wordt haar eerste nieuwe muziek sinds 2021.

‘GUTS’

Vampire vormt het begin van een volledig nieuw album dat de naam ‘GUTS’ kreeg. Daarop is het nog even langer wachten. Olivia Rodrigo maakte namelijk zojuist bekend dat haar tweede album zal gereleaset worden op 8 september. Je kan het wel nu al presaven.

Na de release van ‘SOUR’ zei Olivia Rodrigo dat haar volgende album waarschijnlijk vrolijker zou zijn. Uit het persbericht bij de aankondiging van ‘GUTS’ blijkt dat echter allerminst. “Voor mij gaat dit album over groeipijnen en proberen te achterhalen wie ik ben op dit punt in mijn leven. Ik heb het gevoel dat ik 10 jaar ben gegroeid tussen de leeftijd van 18 en 20 jaar. Het was zo’n intense periode van onbeholpenheid en veranderingen. Ik denk dat dat allemaal gewoon een natuurlijk onderdeel van groei is, en hopelijk weerspiegelt het album dat”, legt ze uit in de persmededeling.

Meer
Lees meer...