Olivia Rodrigo deelt haar 18 favoriete nummers om haar 18de verjaardag te vieren

Olivia Rodrigo veroverde de voorbije weken de hele wereld met haar debuutsingle Drivers License. En dat deed ze nog voor ze 18 jaar oud was geworden. Die speciale verjaardag vierde de Amerikaanse namelijk pas afgelopen weekend. Ze kocht daarvoor geen grote taart. Nope, ze maakte een uniek lijstje van 18 nummers die van haar het meisje gemaakt hebben dat ze nu is.

Olivia Rodrigo vierde afgelopen zaterdag haar achttiende verjaardag. En da’s een speciale dag. Dus wilde de jonge zangeres en actrice ook iets speciaals met haar fans delen. Het gaat om een video waarin ze haar 18 favoriete nummers op de wereld loslaat.

Verschillende genres

In de video omschrijft Olivia Rodrigo de liedjes als “de nummers die van mij het meisje gemaakt hebben dat ik vandaag ben”. En zoals ook in haar Drivers License te horen was, laat de 18-jarige zangeres zich vanuit heel wat verschillende hoeken inspireren.

Zo zijn in haar lijst nummers terug te vinden uit bijna alle genres waar je maar aan kan denken. Helemaal bovenaan vinden we Picture to Burn van Taylor Swift. In haar video vertelt Rodrigo ook een anekdote over de tijd waarin ze het nummer ontdekte.

Stupid old pickup truck

“Ik was nog superjong toen Picture to Burn uitkwam”, legt ze uit. “En ik herinner me dat ik ‘stupid old pickup truck‘ niet mocht uitspreken. Da’s omdat ik dacht dat stupid een scheldwoord was. Telkens ik het nummer beluisterde, zweeg ik toen ze dat woord zei.”

In de 18 years, 18 tracks-lijst vinden we ook onder andere Somebody Told Me van The Killers, Iron Man van Black Sabbath, Merry Go ‘Round van Kacey Musgraves, my boy van Billie Eilish, You Should Be Sad van Halsey en haar eigen Drivers License als extraatje terug.

Spotify

Olivia Rodrigo deelde de volledige lijst via Spotify met haar fans. Die kreeg de omschrijving “18 nummers die me gevormd hebben … plus 1”.

Meer
Lees meer...