‘One Piece’: Productie tweede seizoen van start gegaan

Goed nieuws voor de fans van One Piece. Netflix maakte namelijk zojuist bekend dat de productie voor het tweede seizoen van die succesreeks van start is gegaan. De streamingdienst deelde namelijk een foto van de wel heel uitgebreide writers room van One Piece. Die moeten helpen de populaire manga te vertalen tot een live-actionserie.

One Piece was een van dé hits van dit jaar op Netflix. De reeks is een live-actionbewerking van de gelijknamige manga. Die Japanse graphic novel van Eiichiro Oda verscheen voor het eerst in 1997 en ondertussen zijn er al 106 volumes van uitgebracht. In totaal zijn 516,6 miljoen exemplaren verkocht van One Piece in 61 landen wereldwijd. Daarmee is het met voorsprong de populairste manga aller tijden.

Die trouwe fanbase keek ook massaal naar de live-actionremake op Netflix. Het was dan ook geen verrassing toen Netflix bekendmaakte dat One Piece een tweede seizoen zou krijgen. De reeks mag dan al heel duur zijn om te maken, het succes ervan overtuigde streamingdienst om ermee door te gaan. Het eerste seizoen van One Piece behandelt iets meer dan 90 hoofdstukken van de mangareeks. Ondertussen zijn er echter al meer dan 1.000 hoofdstukken, waardoor er nog genoeg content is voor minstens een tweede seizoen, en zelfs nog veel meer. 

Scenaristen

Het verleden toonde bij andere live-actionbewerkingen van manga’s al meermaals aan dat het allesbehalve eenvoudig is om zo’n verhalen naar het scherm te brengen. Daarom neemt Netflix ook voor het tweede seizoen van One Piece geen enkel risico. Op de foto die de streamingdienst zojuist deelde, zien we namelijk maar liefst 15 scenarioschrijvers. Zij kunnen eindelijk aan het werk gaan, nu de staking van de scenaristen in Hollywood opgelost is. De producers van One Piece lieten eerder nochtans al weten dat het scenario voor dat tweede seizoen al deels klaarligt

Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...