Opnames ‘Joker: Folie À Deux’ van start: bekijk hier de eerste setfoto

De opnames van Joker: Folie À Deux, de geplande sequel op de razend succesvol en alom geprezen film Joker, zijn zaterdag van start gegaan. Dat regisseur Todd Phillips bekendgemaakt op Instagram. Daarbij deelde hij meteen een eerste setfoto van hoofdrolspeler Joaquin Phoenix (Arthur Fleck / The Joker).

Joker is een van de meest besproken films van de laatste jaren. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Musical met Lady Gaga

Een vervolg leek dan ook voor de hand te liggen, maar zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hielden daarover aanvankelijk de boot af. Op 8 juni 2022 kam er dan eindelijk de bevestiging dat Joker een sequel krijgt met de naam Joker: Folie à Deux. Een kleine twee maanden later maakte Warner Bros. Pictures bekend dat de sequel gepland staat voor 2 oktober 2024. Vlak daarna deelde Lady Gaga (Harley Quinn) op haar sociale media een korte teaser die eerder geruchten bevestigde dat zij in Joker: Folie à Deux te zien zal zijn. Opvallend hierbij is dat de sequel op de grimmige en sombere Joker een soort musical zal worden.

Fans van de film Joker uit 2019 die nieuwsgierig zijn hoe de sequel van regisseur Todd Phillips eruit zal zien, zullen wel nog even geduld moeten hebben. Joker: Folie à Deux zal namelijk nog bijna twee jaar op zich laten wachten. Maar toch is er ook goed nieuws. Phillips maakte met een setfoto van Joaquin Phoenix namelijk bekend dat de opnames eindelijk van start zijn gegaan.

Joker: Folie À Deux wordt in de Belgische cinema’s verwacht op woensdag 2 oktober 2024.

Meer
Lees meer...