Wordt de sequel ‘Joker: Folie à Deux’ nu een musical of niet? Het antwoord is dubbel

Bijna drie jaar hebben we moeten wachten op ook maar iets van nieuws over een eventuele sequel op Joker. Maar de laatste weken is er eindelijk mee duidelijkheid gekomen over Joker 2 – die officieel Joker: Folie à Deux – zal heten. Het enige waarover nog niet officieel bevestigd is, zijn de geruchten dat de toevoeging van Lady Gaga aan de cast wil zeggen dat de sequel een musical zal zijn.

Joker is een van de meest besproken films van de laatste jaren. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Joker: Folie à Deux

Een vervolg leek dan ook voor de hand te liggen, maar zowel regisseur Todd Phillips als hoofdrolspeler Joaquin Phoenix hielden daarover aanvankelijk de boot af. Op 8 juni 2022 kam er dan eindelijk de bevestiging dat Joker een sequel krijgt met de naam Joker: Folie à Deux.

Een kleine twee maanden later maakte Warner Bros. Pictures bekend dat de sequel gepland staat voor 2 oktober 2024. Vlak daarna deelde Lady Gaga op haar sociale media een korte teaser die eerder geruchten bevestigde dat zij in Joker: Folie à Deux te zien zal zijn. Waarschijnlijk zal de zangeres Harley Quinn spelen. Uit het silhouet van die korte video konden we ook afleiden dat er akkoord was bereikt met Joaquin Phoenix voor terug te keren. De hoofdrolspeler krijgt daarvoor wel heel wat meer loon dan voor Joker.

Musical?

Na al deze berichten is er nog maar één grote vraag onbeantwoord over Joker: Folie à Deux. Toen de naam van Lady Gaga halverwege juni voor het eerst in verband werd gebracht met Joker 2, viel hier en daar namelijk te lezen dat deze sequel een musical zou worden.

Officieel zijn die geruchten nog steeds niet ontkend of bevestigd. De website Variety meent via een insider bij de productie wel te weken hoe de vork in de steel zit. Zo zou Joker: Folie à Deux muzikale scènes bevatten, maar geen pure musical zijn. Daarmee lijkt dus film op het vlak van muzikale intermezzo’s aan te leunen bij A Star Is Born uit 2018 waarmee Lady Gaga doorbrak als actrice.

Meer
Lees meer...