Organisatie Revolve Festival reageert op kritiek over Fyre Fest 2.0

Er kwam dit weekend heel wat kritiek op Revolve Festival, een festival speciaal voor influencers dat georganiseerd wordt tijdens Coachella. Daarbij werd er veel geklaagd over problemen bij het transport naar de festivallocatie. Revolve, de organisator van het festival, heeft nu gereageerd op de commotie.

Afgelopen weekend vond de vijfde editie van Revolve Festival plaats. Dat is een exclusief festival waarop je enkel op uitnodiging binnen kan. De genodigden zijn influencers die in ruil voor foto’s en filmpjes over het festival gratis toegang krijgen en ook gratis eten en drinken. Maar niet alles liep zoals gepland.

Uren wachten in de brandende zon

Revolve Festival gaat door op een geheime locatie. Je kan deze enkel bereiken door op de pick-up locatie een van de shuttlebussen te nemen. Maar daar liep het fout. Er waren te weinig bussen, waardoor sommige festivalgangers, die allemaal een uitnodiging hadden, urenlang moesten wachten in de verschroeiende hitte.

Op de pick-up locatie waren er amper plekken met schaduw en was er ook geen water aanwezig. Omdat er amper bussen waren, probeerde iedereen op de weinige bussen te geraken. Daarbij werd er heel wat geduwd, waardoor de situatie zelfs levensgevaarlijk werd. Verschillende aanwezigen getuigden al dat ze mensen zagen flauwvallen bij het aanschuiven. Door de vele problemen werd het festival al meermaals omschreven als Fyre Festival 2.0.

Reactie organisatie

Nu heeft het kledingmerk Revolve, de organisator van het festival, een statement gegeven aan Insider over de situatie. Daarin liet Revolve weten dat het “nauw samenwerkt met alle veiligheidsautoriteiten om een veilige ervaring te creëren voor het exclusieve tweedaagse evenement”. Volgens het statement waren er op de pick-up locatie wel degelijk enkele voorzieningen beschikbaar, zoals toiletten, plaatsen met schaduw, water, medisch personeel en beveiligingsagenten.

Maar door de drukte, staken er problemen de kop op. “Op zondagnamiddag bereikte het festival z’n maximumcapaciteit, waardoor er minder toegang was tot de shuttlebussen. Hiermee wilden we ervoor zorgen dat de veiligheid op het festival verzekerd werd. Dat had tot gevolg dat de wachttijden opliepen en dat sommige gasten niet op het festival geraakten. De veiligheid van onze festivalgangers staat voor ons op de eerste plaats en we zullen dat altijd als onze hoofdprioriteit zien.”

“We bieden onze oprechte verontschuldigen aan bij de betrokken festivalgangers. We proberen altijd om een geweldige ervaring aan te bieden en beloven om het in de toekomst beter te doen.”

Bekijk hier nog eens de TikTok van Averie Bishop (@averiebishop) die de bal aan het rollen bracht:

@averiebishop I hope you made it to the festival @kate bartlett !! #revolvefestival @revolve ♬ original sound – Aves
Meer
Lees meer...