Pamuk, de hond van Sammy Mahdi, ontroert in ‘De Slimste Mens’, maar is zo’n chowchow voor iedereen geschikt?

Pamuk, de hond van Sammy Mahdi, ontroert in ‘De Slimste Mens’, maar is zo’n chowchow voor iedereen geschikt?

Een vreemd beeld deze week in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ want deelnemer Sammy Mahdi pakt iedere dag zijn trouwe hond Pamuk mee. Ondertussen zit de chowchow er al drie afleveringen en heeft hij iedereen ontroerd … maar wie zelf zo’n hond in huis wil halen, denkt toch best eens goed na of het ras wel bij hem past.

Een prachtige hond die een volledig tv-uitzending van De Slimste Mens ter Wereld onverschillig naast zijn baasje blijft liggen … op wie maakt dat nu geen indruk? Maar toch is een chowchow geen zo’n makkelijk ras om te houden. Ooit werd de soort gebruikt als jacht- en waakhond en dat zie je nog altijd een beetje.

Chowchows zijn namelijk heel eigenzinnig en erkennen enkel het gezag van hun baasje. Je moet ze van jongs af aan consequent opvoeden want anders kan hij heel weerbarstig worden.

Trouw aan zijn baasje, afstandelijk tegen vreemden

Maar zo trouw als de chowchow is aan zijn baasje, zo afstandelijk is hij tegen anderen. Hij kan ook agressief reageren als hij denkt dat zijn baasje wordt aangevallen en heeft sowieso meestal niet veel zin in mensen die hij niet kent.

Je kan een chowchow leren met kinderen om te gaan, maar er zijn hondenrassen die daarvoor beter geschikt zijn. Daarnaast hebben chowchows ook veel verzorging nodig. Zo moet je er dagelijks mee gaan wandelen en heeft de lange vacht wekelijks een grondige borstelbeurt nodig.

Zien we Pamuk ook terug in de finaleweken?

Gesponsorde artikelen