‘Peter Pan & Wendy’ krijgt officiële trailer

De live-action film Peter Pan & Wendy heeft een officiële trailer gekregen. Daarin wordt alvast duidelijk dat het verhaal uit de originele Disneyfilm uit 1953 grotendeels behouden blijft. Zo zullen fans van Peter Pan zeker wel wat scènes kunnen herkennen in de trailer.

Disney pakt later deze maand uit met een nieuwe live-actionfilm. Deze keer is het de klassieker Peter Pan die een remake krijgt met echte acteurs. Het verhaal van de originele film blijft daarbij grotendeels behouden, maar de film krijgt wel de nieuwe naam Peter Pan & Wendy.

Peter Pan & Wendy

De live-actionremakes van Disney werden in het verleden wisselvallig onthaald. Zo kregen Cruella en Jungle Book positieve commentaren, maar was dat bij Pinocchio en The Lion King veel minder het geval. Peter Pan & Wendy kan alvast een veelbelovende trailer voorleggen.

Peter Pan & Wendy zal het gekende verhaal van Peter Pan vertellen. De film volgt Wendy Daling (Ever Anderson), een jong meisje dat bang is om oud te worden. Op een nacht vliegt Peter Pan (Alexander Molony), vergezeld van zijn fee Tinker Bell (Yara Shahidi), letterlijk binnen in de slaapkamer van Wendy en haar broertjes John (Joshua Pickering) en Michael (Jacobi Jupe). Peter Pan en Tinker Bell leren de drie kinderen vliegen en nemen hen mee naar Never Land, een land waar niemand ouder wordt en iedereen voor altijd kind kan blijven. Maar in Never Land komen ze ook Captain Hook (Jude Law) tegen, de aartsvijand van Peter Pan. In een gevecht hakte Peter namelijk de hand van Captain Hook af – terwijl die een wekker vast had – waarna de hand opgegeten werd door een krokodil. Sindsdien heeft hij een haak in plaats van een hand en is hij dus Captain Hook. En hij zint op wraak.

Peter Pan & Wendy is geregisseerd door David Lowery, die samen met Toby Halbrooks, ook verantwoordelijk was voor het script. Het verhaal is nog steeds gebaseerd op de originele roman van J.M. Barrie, dat ook aan de basis lag voor de animatiefilm Peter Pan.

Bekijk hier de officiële trailer voor Peter Pan & Wendy:

Peter Pan & Wendy is vanaf vrijdag 28 april 2023 te vinden op Disney+.

Meer
Lees meer...