#Piggate: Britse premier Cameron, seks met een varken en de beste tv van de jongste jaren

De Britse premier Cameron zou ooit “een deel van zijn anatomie” (zijn mannelijkheid dus) in de mond van een varken hebben gestoken. Dat staat in een biografie die pas verschenen is. De auteur, Lord Ashcroft, is niet meteen Camerons beste maat, maar hij beweert het verhaal uit verschillende bronnen te hebben.

Lord Ashcroft heeft in elk geval dit gemeen met Cameron: net als de Britse premier heeft hij toegang tot middens waar gewone mensen niet binnengeraken. Zoals bepaalde studentenclubs. Het verhaal dateert immers uit de tijd dat Cameron student was.

Hij was toen wel degelijk lid van een aantal clubs en genootschappen. Eén daarvan was The Piers Gaveston, een notoire “Oxford dining society” genaamd naar de loverboy van Edward II. Een club, die, als we het mogen geloven, een reputatie heeft van “bizarre rituals and sexual excess”.

Doop

Cameron zou als “doop” om bij die club te mogen zijn lid in de mond van een varken hebben gestoken om er fellatio mee te plegen. Het varken, voor alle duidelijkheid, was dood en een opgezet exemplaar, hoewel, echt veel verschil zal dat niet meer uitmaken.

Of het waar is of niet, doet er al niet meer toe

Ook of het waar is of niet: het doet er eigenlijk niet meer toe. Varkens poepen en politici, het is niet zo nieuw eigenlijk. Een Amerikaanse president heeft er zich al aan bezondigd. Ten minste, Lyndon B Johnson, die JFK opvolgende, liet toen hij in Texas aan de weg timmerde door zijn mensen geruchten verspreiden dat zijn tegenkandidaat varkens neukte. Toen één van die medewerkers er Johnson mee confronteerde (“Christ, Lyndon, we can’t call the guy a pigfucker. It isn’t true.”) antwoordde de latere president met een ondertussen legendarische quote: “Of course it ain’t true, but I want to make the son-of-a-bitch deny it.”

Black Mirror

Het was dat verhaal wellicht dat Charlie Brooker inspireerde om één van de beste stukjes televisie van de jongste jaren te maken: de eerste aflevering van Black Mirror, genaamd The National Anthem.

Dat gaat over een Britse premier in een niet zo verre toekomst die geconfronteerd wordt met de ontvoering van een razend populaire prinses. De kidnapper eist dat de premier live op televisie seks met een varken heeft, anders zal hij de prinses doden. De kidnapper stuurt zijn eis de wereld in via YouTube, en ondanks het feit dat de geheime dienst na negen minuten het filmpje verwijdert, gaat het toch viraal.

We zien hoe de premier op alle manieren de act met het varken probeert te omzeilen, maar, na mislukte invallen, toch niet anders kan dan ingaan op eis. Heel de wereld kijkt ernaar op tv. Achteraf blijkt dat de dader een kunstenaar was, en dat die zichzelf ophing nog voor de uitzending begon. En ondanks het feit dat de hele wereld gedegouteerd is, kijkt iedereen. En een jaar later blijken de populariteitscijfers van de premier hoger dan ooit. Zelfs zijn echtgenote, die nochtans had gezworen hem te verlaten als hij inging op de eis, is aan zijn zijde gebleven.

Zo’n drama zal het dus wellicht voor Cameron ook niet worden. Maar stiekem zouden we het hem toch graag zien ontkennen.

Twitter leverde uiteraard al wat aardige dingen op als reactie op #piggate. Hier zijn er een paar:

Charlie Brooker had dit te zeggen:

Meer
Lees meer...