PlayStation spelen op je iPhone: nieuwe officiële app maakt ‘remote play’ mogelijk

PlayStation spelen op je iPhone: nieuwe officiële app maakt ‘remote play’ mogelijk

De PS4 heeft een nieuwe update gekregen die het mogelijk maakt om vanop je iPhone of iPad PlayStation-games te spelen. Met de Remote Play-app voor iOS kan je je PS4 bedienen vanop je smartphone of tablet.

Het is zover: gamefreaks gaan hun geliefde PlayStation nooit meer moeten missen! Want Sony heeft een update doorgevoerd voor de PS4 waardoor je van overal je console zal kunnen bedienen. Althans, als een iPhone of iPad gebruikt en een goede internetverbinding hebt. De update, die op donderdag gelanceerd werd, zal het je samen met de officiële Remote Play-app voor iOS mogelijk maken om PlayStation-games te spelen vanop je Apple-smartphone of -tablet.

iOS

Door de app kan je niet alleen je PS4-console bedienen, maar ook de microfoon op je smartphone of tablet gebruiken in voice chats. Het is meteen ook gedaan met dat onhandige laveren op het virtuele toetsenbord op je televisiescherm, want vanaf nu kan je tekst ingeven via je smartphone. Je kan je supersnelle sms-skills nu dus eigenlijk ook op je PlayStation gebruiken.

Het enige dat je nodig hebt, is (uiteraard) een PlayStation 4 met de laatste update (6.50) erop geïnstalleerd, iOS 12.1 of later, een PlayStation Network-account, een goede wifiverbinding voor je console en een goede verbinding op je smartphone of tablet.

Minpunten

Al zijn er ook twee grote minpunten. De app kan niet gebruikt worden vanop een mobiel netwerk en de app is ook niet compatibel met de eigen DualShock 4-controller van de console. Dat wil dus zeggen dat je dus altijd een goede wifiverbinding moet hebben én dat je ofwel de virtuele knoppen op je scherm moet gebruiken of je een controller van een externe partij moet aanschaffen (die je dan wel via bluetooth kan verbinden). Sony gaf zelf ook al aan dat niet alle games ondersteund zullen zijn.

Remote play was al wel mogelijk via andere apps, maar het is nu voor het eerst dat het via een officiële app van Sony kan. Sony raadt wel aan om tenminste een iPhone 7 te gebruiken, een iPad van de zesde generatie of de nieuwste versie van de iPad Pro.

Welk game moet je als eerste spelen vanop je iPhone? Kijk eens op onze lijst met de 10 beste PlayStation-games van 2018 of de 10 beste PlayStation-exclusives aller tijd!

Gesponsorde artikelen