‘Pokémon GO’: Raids voortaan mogelijk van thuis uit

Niantic, het bedrijf achter het bekende Pokémon GO, heeft in het kader van coronamaatregelen al aanpassingen gedaan zodat hun gebruikers ook van thuis uit Pokémons kunnen vangen. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om de bekende ‘raids’ vanuit je zetel te spelen. Dit is om te vermijden dat spelers nog onnodig naar buiten gaan.

Bij een ‘raid’ verzamelen meerdere Pokémon GO-spelers zich op één plek. De zeldzame en prestigieuze Pokémon kan je enkel verkrijgen door ze te verslaan in een raid-gevecht. Omdat zulke Pokémon te moeilijk zijn om alleen te verslaan, doe je dit samen met één of meerdere spelers op dezelfde plek in de ‘echte’ wereld. In tijden van corona is dit dus niet mogelijk.

In de App Store

EPA

Met de Remote Raid Pass kan je nog steeds deelnemen aan dezelfde raid-gevechten. Alleen hoef je je daarvoor niet meer te verplaatsen. Voor zo’n Remote Raid Pass betaal je 100 pokécoins (in de Pokémon GO-app), of iets meer dan 90 cent in de App Store. De Remote Raid Pass is niet de enige aanpassing door Niantic. Onder andere een extra Field Research-taak en de mogelijkheid om een geschenkje te geven aan vrienden op je Pokémon GO-app, zijn toegevoegd aan het spel.

Pokémon GO is een spel voor iOS– en Android-smartphones en werd gelanceerd in 2016 in Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, Europa, Hongkong en Japan. Door de immense populariteit werd het lanceren in andere delen van de wereld uitgesteld door serverproblemen. Ook in ons land was het spelletje zeer populair. Zo had het havendorpje Lillo in Antwerpen enorm te kampen met gebruikers van het spelletje die Pokémon kwamen zoeken. De Antwerpse gemeenteraad moest daarbij een verbod opleggen om tussen tien uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends in het dorp rond te dwalen.

EPA

Pokémon GO maakt gebruik van augmented reality en GPS om animaties te projecteren op de camera van je smartphone. In het spel moeten spelers virtuele Pokémon zoeken, vangen en daarna trainen. Die kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld.

Meer
Lees meer...