Prime Video deelt nieuwe clip van spectaculaire spionagereeks ‘Citadel’ met Richard Madden en Priyanka Chopra

De ambitieuze spionagereeks Citadel van Prime Video heeft een nieuwe promoclip gekregen. Daarin komen we meer te weten over het geheime spionagebureau waar hoofdrolspelers Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) deel van uitmaken. Citadel gaat binnen twee weken van start op Prime Video.

Citadel is een van de meest ambitieuze series ooit. De basis van de reeks is een groots opgezette spionageserie in de stijl van Tenet of James Bond met de nodige actiescènes. Daarnaast komen er echter heel wat lokale spin-offs in andere talen. Die bekijken is op zich niet nodig om het verhaal te kunnen volgen, maar helpen je wel om de zeer gelaagde wereld van Citadel beter te begrijpen.

Momenteel zijn de Indiase en Italiaanse spin-offs van Citadel al volop in productie en is er ook een Mexicaanse versie in de maak. Waarschijnlijk komen er later series in nog andere landen. Dat alles zorgt ervoor dat de nieuwe franchise een gigantisch dure gok is van Amazon. Naar schatting gaat het om minstens 185 miljoen dollar (170 miljoen euro). Door heel wat reshoots zou de uiteindelijke kost van de reeks zelfs nog veel hoger liggen. Ondertussen is Citadel wel al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas

In Citadel volgen we Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas). Zij zijn voormalige leden van het onafhankelijke spionagebureau Citadel, dat werd neergehaald door een misdaadsyndicaat genaamd Manticore. In de nieuwe clip die Prime Video zojuist deelde, krijgen we meer te zien over de geschiedenis van Citadel. Het gaat daarbij over hun opkomst, maar ook hun ondergang.

De reeks Citadel speelt zich acht jaar na de ondergang van Citadel af. Mason en Nadia hebben geen herinnering meer aan hun tijd bij het spionagebureau en leiden onafhankelijk van elkaar anonieme levens. Daar komt echter een einde aan als hun oude collega Bernard (Stanley Tucci) hen opnieuw rekruteert. Daarna wordt het een kwestie van weten wie of wat ze echt kunnen vertrouwen.

Op vrijdag 28 april verschijnen de eerste twee afleveringen van Citadel op Prime Video. Daarna volgen de weken erna de rest van het eerste seizoen, dat in totaal uit acht afleveringen bestaat.

Bekijk hier de nieuwe clip van Citadel:

Citadel is vanaf vrijdag 28 april te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...