Prime Video kondigt Italiaanse spin-off ‘Citadel: Diana’ aan

Het eerste seizoen van de spionagethriller Citadel op Prime Video is afgelopen, maar de streamingdienst van Amazon heeft wel meteen een eerste spin-off aangekondigd. Het gaat om een Italiaanse reeks die de naam Citadel: Diana kreeg en in 2024 te zien zal zijn.

Met Citadel heeft Prime Video een zeer groots opgezette franchise gestart. De reeks fungeert als basis van de zogenaamde Spyverse die de streamingdienst heeft opgezet. Daarnaast komen er ook heel wat lokale spin-offs in andere talen. Die bekijken is op zich niet nodig om het verhaal te kunnen volgen, maar helpen je wel om de zeer gelaagde wereld van Citadel beter te begrijpen.

We vernamen eerder al dat er een Indiase spin-off in productie is, met Bollywood-acteur Varun Dhawan als hoofdrolspeler. Het is voorlopig wel niet bekend wanneer die reeks te zien zijn zal zijn.

Citadel: Diana

De eerste spin-off die op Prime Video zal verschijnen is namelijk de Italiaanse. Dat heeft de streamingdienst zelf aangekondigd na de laatste aflevering van Citadel. Deze aankomende reeks kreeg de naam Citadel: Diana. Matilda De Angelis (Italian Race, The Undoing) zal erin de hoofdrol spelen. Daarnaast maken ook Lorenzo Cervasio, Maurizio Lombardi, Giordana Faggiano, Marouane Zotti, Maxim Mehmet, Julia Piaton, Daniele Paoloni, Bernhard Schütz, Maxence Dinant, Filippo Nigro, Jun Ichikawa, Carlo Sciaccaluga, Massimo Rigo en de Nederlandse actrice Thekla Reuten deel uit van de cast.

Over de inhoud van Citadel: Diana is er nog niet veel bekend. In de korte preview die op Prime Video te zien was, zagen we alvast geen gekende personages uit Citadel. Het is dus niet helemaal duidelijk hoe beide reeksen aan elkaar gelinkt zullen zijn.

Naast de spin-off Citadel: Diana is ook Citadel zelf ondertussen officieel vernieuwd voor een tweede seizoen.

Meer
Lees meer...