‘Ratched’ met Sarah Paulson staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je kijken naar de nieuwste Netflixreeks Ratched. De reeks met Sarah Paulson in de hoofdrol belooft spannend te worden met een vleugje horror.

Ratched is de nieuwste Netflix Original die gemaakt werd door Ryan Murphy, de maker van onder andere American Horror StoryScream Queens en Glee. De regisseur tekende een exclusief contract met Netflix en maakte sindsdien al Hollywood en The Politician. Murphy werkte voor Ratched samen met Evan Romansky, maar de stempel van de maker van American Horror Story is duidelijk te voelen.

Ratched

Zo is de hoofdrol in Ratched weggelegd voor Sarah Paulson, die in bijna alle seizoenen van American Horror Story te zien was. In Ratched speelt ze de rol van verpleegster Mildred Ratched. De jonge verpleegster wordt aangenomen in een psychiatrie, maar al snel laat ze zich van haar meest duistere kant zien.

En dat is wanneer de reeks full American Horror Story seizoen 4 (Asylum) gaat en ook hier het horrorgehalte flink omhoog gaat. De reeks is gebaseerd op het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest van Ken Kesey en vormt een prequel voor het boek. Zo zal je in de reeks dus te weten komen waarom verpleegster Mildred Ratched de harteloze tiran geworden is die ze in de roman is. One Flew Over the Cuckoo’s Nest kreeg in 1975 ook een verfilming met Jack Nicholson in de hoofdrol.

Trailer

Er werden voor Ratched twee trailers gelanceerd door Netflix en die toonden al wat we van de reeks mogen verwachten. Het belooft alvast spannend, maar ook grappig en psychologisch te worden. We kregen in de trailers alvast een voorsmaakje van de experimentele methodes die Mildred Ratched zal gebruiken.

Het eerste seizoen van de reeks bestaat uit acht afleveringen van telkens 45 tot 60 minuten lang. Voorlopig is het tweede seizoen van de reeks nog niet bevestigd, daarvoor zal Netflix waarschijnlijk het succes van de reeks afwachten. Maar voor fans van American Horror Story lijkt Ratched alvast een schot in de roos.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...