‘Rebel Moon – Part Two: The Scargiver’ krijgt eerste teaser

Sinds enkele dagen kan je op Netflix terecht voor de sciencefictionfilm Rebel Moon – Part One: A Child of Fire van Zack Snyder. Maar die film is nog maar het eerste deel, want in april volgt met Rebel Moon – Part Two: The Scargiver het vervolg. En daarvan deelde Netflix zojuist een eerste uitgebreide teaser.

De laatste jaren probeert Netflix steeds meer uit te pakken met grootschalige filmprojecten. Denk zo maar aan Red NoticeDon’t Look Up en het zojuist gereleasete The Killer. Daar is nu ook het eerste deel van de tweedelige filmreeks Rebel Moon bijgekomen. Die films zijn van de hand van Zack Snyder (300Man of Steel). De Amerikaans is een van de meest omstreden filmmakers. Zijn films kunnen zelden op veel sympathie rekenen bij de critici, maar heeft wel een groot leger aan trouwe fans die lyrisch zijn over alles wat hij maakt. Dat is ook bij Rebel Moon niet anders.

The Scargiver

Rebel Moon is een soort Star Wars-achtige sciencefictionfilm of ruimteopera. Het verhaal speelt zich af aan de rand van een sterrenstelsel dat gecontroleerd wordt door de corrupte overheid van de Mother World, ook wel het Imperium genoemd. In Rebel Moon – Part One: A Child of Fire komt het leger van het Imperium in conflict met een kleine gemeenschap op de maan Veldt. Die laten zich echter niet doen en onder leiding van Kora, gespeeld door Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service), ontstaat er een succesvolle rebellie.

Dat zal de Mother World uiteraard niet zomaar laten passeren en dus moet het rebellenleger zich op Veldt voorbereiden op een grote wraakactie. Dat doen ze onder leiding van General Titus, gespeeld door Djimon Hounsou (Gladiator). Samen proberen ze een groep strijders te trainen om de herboren Admiral Atticus Noble, gespeeld door Ed Skrein (Deadpool), opnieuw te verslaan.

Bekijk hier de teaser van Rebel Moon – Part Two: The Scargiver:

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire is nu te bekijken op Netflix. Part Two: The Scargiver volgt op 19 april 2024.

Meer
Lees meer...