Roxy Dekker breekt (bijna) Spotify-record met nieuwe single ‘Huisfeestje’

Een van de revelaties in de muziekwereld van de laatste maanden is Roxy Dekker. De 19-jarige Amsterdamse is op korte tijd een vaste waarde geworden én is ook veelbesproken op TikTok. Vorige week bracht ze samen met de Nederlandse YouTubers Bankzitters haar nieuwe single Huisfeestje uit en meteen viel op dat de zangeres écht heel populair is.

Wie al eens op TikTok scrolt, is de muziek van Roxy Dekker sowieso al eens tegengekomen. De jonge Nederlandse zangeres brak pas enkele maanden geleden door met haar single Satisfyer. Zowel op de Nederlandse als Belgische radio werd de single vaak gespeeld en ook op TikTok waren mensen al snel fan.

Een tijdje later kwam Dekker met Sugardaddy, misschien wel haar bekendste hit van de twee. Het nummer staat al enkele weken in de hitlijsten op onder andere Radio 2 en MNM en is ook vaak doorheen de dag te horen op verschillende zenders. We kunnen er dus niet meer naast kijken.

Huisfeestje

Dat de zangeres hot en happening is, bleek ook vorige week opnieuw. Op vrijdag 7 juni bracht Roxy Dekker samen met Bankzitters, de populairste Nederlandse YouTubers van dit moment, de song Huisfeestje uit. De nieuwe single was daarvoor al even te horen op TikTok, maar toch raakte pas enkele dagen voor de release bekend dat het om een feature ging.

Naast Roxy Dekker, kan de single dus ook op de populariteit van Bankzitters rekenen. Die groep bestaat uit Matthyas het Lam (29), Milo ter Reegen (24), Raoul de Graaf (29), Robbie van de Graaf (25) en Koen van Heest (25) en is zonder twijfel een van de populairste ‘merken’ van de laatste maanden. Het vijftal post wekelijks twee video’s op YouTube die met gemak na enkele dagen de één miljoen views halen. Een van de leden, Koen van Heest, is daarnaast ook de vriend van Roxy Dekker.

Record

Het stond dus in de sterren geschreven dat een samenwerking tussen twee voor een ontploffing aan streams zou zorgen. En dat werd ook meteen bewezen. Op 24 uur haalde Huisfeestje al 931.640 streams.

Daarmee komt Huisfeestje in de Nederlandse top 3 van meest gestreamde nummers in één dag ooit. Enkel Arcade van Duncan Laurence, met 1 miljoen, en Europapa van Joost, met 1,2 miljoen, deden beter. Ondertussen staat de teller van Huisfeestje al op 2,3 miljoen.

Meer
Lees meer...