Samson & Marie nemen afscheid van Van Leemhuyzen en Alberto in nieuwe Kerstshow

Het einde van een tijdperk is ingezet. Nadat Gert Verhulst enkele jaren geleden al stopte met Samson & Gert en zijn dochter Marie het overnam, lijkt er een nieuw afscheid aan te komen. In de bekende Kerstshows is dit jaar namelijk geen plaats voor de personages Van Leemhuyzen en Alberto. De Burgemeester is wel nog van de partij.

Voor het eerst in meer dan 30 jaar zal de Kerstshow van Samson het zonder twee bekende personages moeten doen. Dat maakt Studio 100 zonet bekend. Het gaat over Eugène Van Leemhuyzen (Walter Baele) en Alberto Vermicelli (Koen Crucke). De Burgemeester (Walter De Donder) is wel nog van de partij en wordt bijgestaan door twee nieuwe personages.

Kerstshows

Naar goede gewoonte komt Studio 100 ook dit jaar met Kerstshows rond Samson & Marie. Die shows, met toen nog Gert Verhulst, zijn er al sinds 1991. Dit jaar zal Samson voor het eerst worden bijgestaan door zijn nieuwe baasje, Marie. En daar horen natuurlijk ook enkele nevenpersonages bij.

Hoewel die vaste gasten de laatste dertig jaar steevast dezelfde waren, komt daar dit jaar dus ook verandering in. Zo zullen Van Leemhuyzen en Alberto dus vervangen worden door bakkerin Florentine (Martine de Jaeger) en brandweerman Bill (Michiel de Meyer), personages uit de nieuwe Ketnetreeks IJsjestijd.

Einde?

Toch betekent de verandering nog niet het officiële einde van de personages. Althans, dat vertelt Studio 100 aan VRT NWS. “Dat wil niet zeggen dat ze in de toekomst niet zullen opduiken”, klinkt het. “Momenteel ligt onze focus gewoon op die andere personages.”

Maar in datzelfde artikel laat acteur Koen Crucke wel weten dat het voor hem ophoudt. “Ze hebben ons gezegd dat mocht de Kerstshow dit jaar geen succes zijn, we volgend jaar wél weer mogen meedoen. Als het nieuwe niet werkt, halen we het oude weer van stal? Zo niet, hé. Voor mij is dit het definitieve einde”, vertelt hij.

Meer
Lees meer...