Samsung verkoopt 1 miljoen opvouwbare Fold-toestellen

Samsung Galaxy Fold
ISOPIX

De Samsung Galaxy Fold is ondertussen al een miljoen keer verkocht. Dat maakte de CEO van Samsung, Young Sohn, bekend tijdens een persconferentie. Speciaal aan het toestel is dat het scherm compleet kan dubbelvouwen. Maar daar hangt wel een serieus prijskaartje aan vast.

Het paradepaardje van Samsung: Galaxy Fold, is ondertussen al een miljoen keer verkocht. Het toestel onderscheidt zich van alle andere smartphones omdat het scherm opvouwbaar is. Samsung is daarmee de pionier wat betreft opvouwbare smartdevices.

2020 euro

Voor die nieuwe technologie moet je wel een serieus bedrag op tafel leggen. Want het toestel kost al snel 2020 euro. Maar daar krijg je wel een technologie voor die nog geen enkele andere techgigant heeft. Alleen Huawei wil binnenkort een smartphone uitbrengen met een opvouwbaar scherm. Maar een officiële releasedatum is er nog niet.

De Samsung Galaxy Fold kreeg in het begin veel kritiek. Dat kwam omdat uit de eerste reviews bleek dat het scherm erg kwetsbaar was en snel stuk ging. Daarom besloot de techgigant om de release te verschuiven en de prestaties van het scherm bij te schaven.

Op 6 september werd de nieuwe smartphone dan toch uitgebracht. De meeste commentaren gaan nog altijd over het scherm. Want ondanks de aanpassingen blijft dat nog steeds zeer kwetsbaar.

Galaxy Fold 2

Volgens verschillende geruchten zou Samsung al bezig zijn met het ontwerpen van de volgende generatie Fold. Dat meldt de Nederlandse site LETSGODIGITAL. Samsung zou namelijk drie patenten hebben aangevraagd. Het gaat om onder andere om Samsung Ultra Thin Glass. En de naam zegt het zelf al. De volgende generatie Fold-toestellen zullen waarschijnlijk niet meer uit kunststof bestaan.

Dat was nu wel het geval en daardoor zijn de schermen nu dus niet echt krasbestendig. Met een scherm van glas wil Samsung dat probleem oplossen. Het zou gaan om een nieuw soort glas dat ongeveer even dik is als een menselijk haar. Op die manier zou het makkelijker moeten zijn om het scherm te vouwen, zónder dat het breekt.

Maar het grote nadeel is dat de productie een stuk trager gaat en glas ook een veel duurder is dan plastic. Maar toch zal Samsung er voordeel bij hebben als ze het probleem met de krasbestendigheid oplossen.

Gesponsorde artikelen