Left Right
scrollTop top

Samsung Galaxy Note 10(+): verbetering in plaats van vernieuwing


Samsung Galaxy Note 10
© Samsung

Samsung stelt zijn nieuwe serie smartphones voor: de Galaxy Note 10(+). De toestellen beschikken over nieuwe features, en die overlopen wij graag even. Want voor het eerst komt Samsung met twee toestellen onder het Note-gamma.

De Koreaanse techgigant kondigde de nieuwe Samsung Note 10 en 10+ aan. Speciaal aan deze Note-serie is dat het bedrijf er nu voor koos om twee modellen te lanceren. Dat deden ze eerder dit jaar bij de Samsung Galaxy S 10(+), maar dus nog nooit bij een Note-serie. De Note-toestellen hebben het grootste scherm van de Samsung smartphones. Dat is waarvoor het gamma bekend staat. Het is dus opvallend dat het bedrijf nu een kleinere versie lanceert.

Samsung stelde de release van de Galaxy Fold nog even uit omdat verschillende testpersonen zware problemen ondervonden.

Audioaansluiting

Op vlak van design lijkt het toestel vrij hard op zijn voorganger, de Galaxy Note 9. De nieuwe versie is alleen iets strakker en dunner. Samsung heeft er deze keer voor gekozen om af te stappen van de 3,5mm audioaansluiting, terwijl de techgigant dat nog niet gedaan heeft bij de Galaxy S 10(+)-reeks, die eerder dit jaar uitkwam. Nu moet je dus gebruik maken van een USB-C koppelstuk om je oortjes aan te sluiten. Op die manier sluit het bedrijf aan bij Apple, dat bijna twee jaar geleden al afstapte van de audiojack.

Opvallend aan de Note 10(+) is de nieuwe kleur Aura Glow. Het toestel heeft een speciale kleur, die verandert onder bepaalde lichtomstandigheden. Zo lijkt het alsof je toestel verschillende kleuren tegelijk heeft. De smartphone krijgt op die manier een luxueuze uitstraling. Of de nieuwe kleur mooi is, laten we in het midden.

Air Actions

Samsung zei zelf tijdens de release dat ze bij de Note-serie veel inzetten op de camera. Dat komt doordat veel vloggers het toestel gebruiken om hun video’s te maken. Bij de Note 10(+) is dat niet anders. De grootste verandering zijn de Air Actions. Daarmee kan je je camera vanop afstand bedienen met een ingebouwde stylus, want misschien ben je wel vergeten dat die smartphone nog een ingebouwd pennetje heeft.

Met Air Actions kan je door middel van een beweging voor de lens de modus van je camera ( zoals portret, selfie, vierkant en landschap) veranderen. Handig als je foto’s of selfies vanop afstand wil maken. Daarnaast kan je ook live tekenen op gezichten. Zo kan je een snorretje tekenen terwijl iemands hoofd in beeld is.

Do or don’t?

Echt warm worden we niet van de vernieuwingen die Samsung aankondigt. Wij zouden geen 1.099 euro willen betalen voor een camera waarmee je tekeningen kan maken op iemands gezicht. Als je een model hebt dat al een paar jaar oud is, dan is het geen slechte keuze om over te stappen op het nieuwe toestel. Anders is het misschien goed om te wachten op de release van volgend jaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…