‘Secret Invasion’ is slechtst scorende Marvelserie ooit

De nieuwe Marvelserie Secret Invasion staat volledig online. De reeks was al enkele weken te zien op Disney+, maar afgelopen woensdag was er de laatste aflevering. Afgelopen weken kwam er al heel wat kritiek op de reeks en dat is ook terug te zien in de uiteindelijke scores en cijfers. Secret Invasion is namelijk de slechtst scorende serie van Marvel ooit.

Naast de films Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Guardians of the Galaxy 3 is Marvel in juni ook eindelijk begonnen met de releases van series. Daarvan was Secret Invasion de eerste die dit jaar op Disney+ verscheen. En hoewel er reikhalzend naar de reeks werd uitgekeken, kon de serie niet aan die verwachtingen voldoen.

Secret Invasion

Nadat Nick Fury (Samuel L. Jackson) terugkeert van een lange periode in de ruimte ontdekt hij hoe een samenzwering ervoor zorgt dat corrupte Skrull-agenten wereldwijd op machtsposities worden geplaatst. De Skrull zijn een volk die lichamen van anderen kunnen overnemen en zich zo dus ook kunnen voordoen als die persoon.

Het verhaal draait dus voor het eerst echt om Nick Fury, de oprichter van de Avengers, en niet om de superhelden zelf. Tijdens de reeks maken we ook kennis met onder andere Ben Mendelsohn als Talos, de pseudoleider van de Skrulls, en Emilia Clarke als Talos’ dochter G’iah.

Geen succes

Al van in het begin kon Secret Invasion niet op de beste reacties rekenen. Maar dat is doorheen de weken enkel nog maar verslechterd. Hoewel de reeks nog met een score van 73 procent begon bij critici op Rotten Tomatoes, is dat percentage ondertussen gezakt naar 56 procent.

Daarmee doet het opvallend slechter dan de vorige slechtst scorende Marvelreeks bij critici, She-Hulk. Die reeks haalde 77 procent. Al doet Secret Invasion het daar bij het publiek met 59 procent wel veel beter dan de 31 procent van She-Hulk. Een ding staat vast, sinds WandaVision heeft nog geen enkele Marvelserie echt kunnen overtuigen.

Meer
Lees meer...