‘Secret Invasion’ vanaf vandaag te zien op Disney+, eerste critici niet overtuigd

Vanaf vandaag is de nieuwe Marvelserie Secret Invasion op Disney+ te zien. Daarin gaat Nick Fury (Samuel L. Jackson) een persoonlijke strijd aan en zien we ook heel wat andere bekende gezichten. De reeks telt zes afleveringen en is vanaf nu wekelijks op woensdag te zien.

Naast de films Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Guardians of the Galaxy 3 is Marvel ook eindelijk begonnen met de releases van enkele series. Het was even wachten, maar vanaf vandaag is Secret Invasion te zien op Disney+. Die reeks werd al in verschillende andere Marvelprojecten ingeleid, maar krijgt dus nu zelf de volledige aandacht.

Secret Invasion

Nadat Nick Fury (Samuel L. Jackson) terugkeert van een lange periode in de ruimte ontdekt hij hoe een samenzwering ervoor zorgt dat corrupte Skrull-agenten wereldwijd op machtsposities worden geplaatst. In de trailer horen we Fury zeggen dat hij “deze strijd zelf moet zien te winnen” nadat zijn oude bondgenoot Falsworth (Olivia Colman) hem vraagt waarom hij zijn vriendjes (de Avengers, red.) niet opriep.

Het verhaal draait dus voor het eerst echt om Nick Fury, de oprichter van de Avengers, en niet om de superhelden zelf. Tijdens de reeks maken we ook kennis met onder andere Ben Mendelsohn als Talos, de pseudoleider van de Skrulls, en Emilia Clarke als Talos’ dochter G’iah.

Eerste recensies

Hoewel het verhaal al langer meegaat en de Skrull al in verschillende projecten te zien was, lijkt het nieuwe project niet meteen in de smaak te vallen. Op Rotten Tomatoes haalt de reeks op dit moment maar een score van 73 procent. Daarmee is het de slechtst scorende serie van Marvel ooit.

Of de komende afleveringen de meter nog kunnen laten stijgen, valt af te wachten. De volgende vijf afleveringen verschijnen wekelijks op woensdag op Disney+.

Bekijk de trailer van Secret Invasion hier:

Meer
Lees meer...