‘Sex Education’ seizoen 3 breidt cast uit met ‘Harry Potter’- en ‘Girls’-acteurs

Netflix is volop bezig met de opnames van het derde seizoen van Sex Education. En een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook nieuwe acteurs. Die zijn niet de minste, want Netflix is ze gaan halen bij Harry Potter, Girls en uit de muziekwereld.

Wanneer het derde seizoen van Sex Education precies verschijnt, blijft voorlopig nog een raadsel. Maar de productie van de nieuwe afleveringen is ondertussen al volop aan de gang. Daarin verschijnen uiteraard opnieuw Otis Milburn (Asa Butterfield), z’n moeder Jean (Gillian Anderson), Maeve Wiley (Emma Mackey) en Eric Effiong (Ncuti Gatwa).

Een nieuwe Headmistress

Die hoofdpersonages krijgen in het derde Sex Education-seizoen gezelschap van enkele bekende gezichten. Dat schrijft entertainmentwebsite Deadline. Zo zal Harry Potter-acteur Jason Isaacs (Lucius Malfoy) te zien zijn als Peter Groff. Hij is de oudere, succesvollere en enorm arrogante broer van Headmaster Groff (Alistair Petrie).

Een andere nieuwkomer op de castinglijst is Girls-actrice Jemima Kirke (Jessa Johansson). Zij speelt Hope, de nieuwe Headmistress van Moordale High. Zij is de vervanger van Groff, die de school opnieuw zo perfect wil maken als die vroeger (toen ze er zelf studeerde) was.

Het laatste bekende gezicht is dat van muzikant Dua Saleh. Die zal te zien zal als Cal, een nonbinary-student aan Moordale High. Cal is een terugkerend personage, terwijl Netflix Peter Groff en Hope gaststerren noemt.

Sex Education

Sex Education was voor het eerst te zien op Netflix in 2019. In de reeks zetten Otis en Maeve een soort handeltje in sekskennis op. Otis haalt die kennis van bij z’n moeder Jean, die seksuologe is. Het tweede seizoen van de Britse reeks verscheen eerder dit jaar.

De opnames van het derde seizoen van Sex Education zijn eerder deze maand opnieuw van start gegaan. Een officiële releasedatum heeft Netflix nog niet gelost, maar momenteel klinken nog veel geruchten over een release in 2021.

Sex Education is één van de 50 beste series op Netflix. De leegte vullen tot seizoen 3 verschijnt? De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...