‘Shrek 5’ krijgt eindelijk releasedatum

Ondertussen is het al jaren geleden dat de laatste Shrek te zien was. Nu, veertien jaar later, komt het nieuws dat er nog een vijfde film zit aan te komen. Die zal pas in 2026 in de bioscoop verschijnen. Over de inhoud van de film is nog niets bekend.

Al sinds de eerste film in 2001 is de Shrek-franchise een groot succes. Ook de drie films die nadien volgden zijn met open armen ontvangen. Toch was het lang wachten op de bevestiging van een vijfde film. Maar die komt er nu toch. Ook drie oude bekenden keren terug om de iconische personages weer van stem te voorzien.

Shrek

De geruchten over een vijfde film doen al langer de ronde, maar toch was het voor fans bang afwachten tot de bevestiging kwam. Die kwam er uiteindelijk door acteur Eddie Murphy in juni. Toen vertelde de acteur die de stem van Donkey inspreekt dat hij maanden geleden al was begonnen met het nieuwe Shrek-project. Naast de aankondiging van Shrek 5 was er zelfs ook al sprake van een spin-off rond het personage Donkey.

Hoewel de vijfde film dus al bevestigd was, was er voor de rest nog niets bekend. Of naast Murphy ook de rest van de originele stemmencast zou gaan terugkeren, was dus nog onzeker.

Juli 2026

Nu is er meer nieuws verschenen over de vijfde film in de franchise. Shrek 5 zal op 1 juli 2026 in de bioscoop verschijnen en acteurs Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz keren terug als respectievelijk Shrek, Donkey en Fiona. Dat liet Dreamworks gisteren weten via sociale media met de woorden “Niet zo heel ver hier vandaan … Shrek 5 komt eraan op 1 juli 2026″ en een kleine visual.

Meer
Lees meer...