‘Stranger Things’-einde ligt al vast sinds seizoen 2!

Het vierde seizoen van Stranger Things is nog volop in de maak, en toch hebben de makers het al over het einde van de reeks. Geen paniek, het komt er nog niet direct aan! Maar het staat wel al heel lang vast.

Het derde seizoen van Stranger Things eindigde met een knaller. Het is dus geen verrassing dat fans ongeduldig zitten te wachten op een vervolg. Daar zijn de Duffer-broers nog volop mee bezig. Wanneer dat precies verschijnt, is nog niet bekend.

Seizoen vier

Het wordt nog even afwachten dus, voor we te weten komen hoe Chief Hopper het stelt in het Russisch gevangenenkamp, en waar de familie Byers naartoe verhuist. Dat het vierde Stranger Things-seizoen zich niet (helemaal) in Hawkins zal afspelen, was al duidelijk toen dat seizoen aangekondigd werd.

Matt en Ross Duffer, de makers van Stranger Things, hebben ondertussen laten weten dat ze ondanks de coronacrisis voor zitten op schema en dat ze klaar zijn om het vierde seizoen af te ronden, van zodra ze opnieuw naar de studio mogen.

Einde is uitgewerkt

Het is nog niet officieel bevestigd dat er na het vierde seizoen van Stranger Things nog een vijfde komt, maar het ziet er wel naar uit dat dat het geval zal zijn. En misschien wordt dat wel het einde van de reeks, want de Duffer-broers hebben laten vallen dat ze dat al jaren aan het uitwerken zijn.

“We weten al een eindje hoe het einde van de reeks er zal uitzien”, vertelde Matt Duffer aan entertainmentwebsite Deadline. “De waarheid is: we wisten niet of de show meer dan één seizoen zou krijgen, dus vinden we het leuk dat het eerste seizoen op zichzelf kan bestaan, een beetje zoals een limited series.”

“Maar het had wel potentieel om verder te gaan dan dat. En als dat zou gebeuren, hadden we al een idee over welke richting het zou uitgaan. Yep, we hebben ook al een einde in gedachten. We willen het niet gewoon blijven uitmelken.”

De eerste drie seizoenen van Stranger Things al uitgekeken en op zoek naar iets nieuws? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...