Strijkkwartet van ‘Bridgerton’ komt met volledig BTS-album

Een van de leukste dingen aan Bridgerton zijn ongetwijfeld de covers van moderne nummers in een klassiek jasje. Het Vitamin String Quartet, dat verantwoordelijk is voor veel van die covers, komt binnenkort met een album waarop ze de nummers van de Zuid-Koreaanse boyband BTS onder handen nemen. En één van die nummers zou weleens te horen kunnen zijn in het derde seizoen van Bridgerton.

Er lijken geen twee muziekgenres verder uit elkaar te liggen dan klassieke muziek en K-pop. Maar BTS bewees in het verleden al dat de twee te verzoenen zijn. Zo loste de Zuid-Koreaanse boyband al de orchestra version van hun nummer Black Swan, inclusief videoclip met balletdansers. En nu komt er een heel album vol met klassieke versies van hits van de groep.

‘Vitamin String Quartet Performs BTS’

Het Vitamin String Quartet ken je misschien niet meteen bij naam, maar je hebt hun muziek waarschijnlijk al gehoord. Het strijkkwartet was namelijk verantwoordelijk voor verschillende nummers uit de eerste twee seizoenen van Bridgerton. Zo werden onder andere de versies van thank u, next van Ariana Grande, bad guy van Billie Eilish en Dancing On My Own van Robyn gespeeld door hen.

En nu komt het viertal met een volledig album vol nummers van BTS. Het gaat daarbij om de recente hits Dynamite en Butter, maar ook oudere songs als Fake Love, DNA, Blood Sweat & Tears en Dope. Zelfs de Japanese nummers Lights en Stay Gold krijgen een herwerking. Het album zal op vrijdag 21 oktober verschijnen.

Dit is de volledige tracklist:

BTS in Bridgerton?

Maar dat is nog niet alles. Want het Vitamin String Quartet vraagt nu via Twitter welk nummer de fans van BTS graag zouden willen horen in het derde seizoen van Bridgerton. Daarbij lijkt het er dus op dat we in het seizoen dat zal focussen op Penelope Featherington (Nicola Coughlin) en Colin Bridgerton (Luke Newton) BTS te horen zullen krijgen op een bal of tijdens een andere scène.

De opnames van het derde seizoen van Bridgerton zijn al een tijdje aan de gang. Voorlopig is het nog niet geweten wanneer het seizoen zal verschijnen op Netflix.

Beluister hier alvast de klassieke versie van IDOL:

Het volledig album ‘Vitamin String Quartet Performs BTS’ verschijnt op vrijdag 21 oktober.

Meer
Lees meer...