‘Bridgerton’-auteur Julia Quinn liet dit hoofdpersonage bijna sterven

Dankzij de gelijknamige Netflixserie is Bridgerton razend populair, maar alles begon bij de boeken van auteur Julia Quinn. En zij had met een van de personages bijna andere plannen. Dat meldt ScreenRant. De auteur wou namelijk in het vierde boek, Romancing Mr. Bridgerton, een personage bijna laten sterven. Maar uiteindelijk deed ze het niet.

Het had geen haar gescheeld of we zagen in het volgende seizoen van Bridgerton misschien een hoofdpersonage sterven. Het volgende seizoen zal namelijk gebaseerd zijn op het vierde boek in de Bridgerton-serie van auteur Julia Quinn. Daarin staan Colin Bridgerton en Penelope Featherington centraal. In dat boek liet Quinn bijna een van de hoofdpersonages doodgaan, maar uiteindelijk besliste ze toch om het niet te doen.

Minder grote rol

Auteur Julia Quinn had in haar vierde boek Romancing Mr. Bridgerton bijna een belangrijk personage laten sterven. Het gaat over Lady Danbury, die in de Netflixversie van het verhaal best een belangrijke rol heeft. Maar blijkbaar had het personage in de eerste boeken van Quinn een heel kleine rol, waardoor de schrijfster haar overbodig vond.

Om die reden wou ze Lady Danbury laten sterven in het verhaal waar Colin Bridgerton centraal stond. In een interview met E! vertelde Julia Quinn er meer over. “Ik wou dat haar dood voor een soort turning point in het verhaal zou zorgen”, klonk het. Maar daarnaast vertelde ze ook dat ze blij is dat ze het uiteindelijk niet heeft gedaan. “Ze is een van mijn favoriete personages om over te schrijven”, vertelde ze nog.

Seizoen 3

Dat is goed nieuws voor de fans van de serie op Netflix, want dat betekent dat Lady Danbury ook gewoon aanwezig zal zijn in het derde seizoen van Bridgerton. Als Quinn in het verleden toch had beslist om Lady Danbury te laten sterven in haar boeken, dan had seizoen 3 er zonder twijfel al meteen heel wat emotioneler uitgezien.

Ook in de prequelserie zal het personage nog steeds te zien zijn. Die gaat namelijk over de vriendschap tussen Queen Charlotte, Lady Bridgerton en Lady Danbury. Het is dan ook voor de fans fijner om te weten dat Lady Danbury ook in de originele serie nog leeft.

Bekijk hier een video van Lady Danburys beste momenten in Bridgerton:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...