T-rex wordt publiekstrekker voor Boerentoren van Fernand Huts

Ondernemer Fernand Huts is in de wolken met de aankoop van een zeldzaam skelet van een Tyrannosaurus Rex.

In het nieuws: Eens de vernieuwing van de Antwerpse Boerentoren klaar is, zal het ook een beetje Jurassic Park zijn, want het skelet Trinity, een Tyrannosaurus rex van 1,6 bij 3,9 meter, wordt een de attracties.

De figuur: Logistiek ondernemer Fernand Huts, sinds midden 2021 eigenaar van de iconische toren in hartje Antwerpen, kocht het skelet vorige week op een veiling in Zwitserland via zijn kunststichting Phoebus Foundation.

Het prijskaartje: Huts betaalde omgerekend 5,6 miljoen euro, inclusief de commissie voor het veilinghuis Koller. Dat is misschien wel een koopje, want Koller had eigenlijk op 6 tot 8 miljoen euro als verkoopprijs gemikt.

Het bredere verhaal: De Boerentoren, vroeger van de bank KBC, wordt in opdracht van Huts door de beroemde architect Daniel Libeskind omgebouwd tot een multifunctioneel cultureel centrum. De futuristische plannen worden wel niet op algemeen applaus onthaald.

Er komt een permanente kunsttentoonstelling. De Phoebus Foundation bezit een indrukwekkende collectie, met bijvoorbeeld stukken van Rubens en Permeke.

In het oog te houden: Waar gaat de T-rex heen zolang de vernieuwing van de Boerentoren niet af is? Het plan zou zijn om het gevaarte enkele jaren in een museum onder te brengen.

(mah)

Meer
Lees meer...