TAEYANG (BIGBANG) en Jimin (BTS) lossen samenwerking ‘VIBE’

TAEYANG van BIGBANG en Jimin van BTS hebben hun krachten gebundeld voor het nummer VIBE. Dat zal de eerste single worden op het nieuwe album van TAEYANG, dat later deze maand zou verschijnen.

Vandaag, op vrijdag 13 januari 2023, verscheen het nummer VIBE van TAEYANG. VIBE is de eerste single die TAEYANG uitbrengt onder zijn nieuwe agentschap THEBLACKLABEL en ook de eerste track van z’n komende album. Voor het nummer werkte hij samen met niemand minder dan Jimin van BTS.

VIBE

TAEYANG en Jimin zijn allebei K-pop royalty. TAEYANG maakte z’n debuut in 2006 als lid van de boyband BIGBANG. Met BIGBANG wist TAEYANG op dat moment uit te groeien tot een van de grootste idolen in de geschiedenis van K-pop. Jimin maakte z’n debuut pas 7 jaar later in 2013, als lid van BTS. En BTS deed nog een schepje bovenop het succes van BIGBANG. BTS werd de groep die K-pop op de wereldkaart zette en mag zich nu de grootste boyband van het moment (en mogelijk zelfs aller tijden) noemen.

Met VIBE kwam er voor het eerst een samenwerking tussen leden van BIGBANG en BTS. Er werd dan ook vol verwachting uitgekeken naar de collab de twee grootheden uit de K-popwereld. En die verwachtingen werden ingelost. VIBE is een zwoel r&b-nummer dat de twee zangers uitgebreid in de verf zet. Zo krijgt TAEYANG het eerste vers en refrein en neemt Jimin de tweede strofe voor z’n rekening, waarna ze samen de rest van het nummer brengen. TAEYANG is de main dancer van BIGBANG en Jimin deelt die rol bij BTS met j-hope. Daardoor mag het natuurlijk ook niet verbazen dat het nummer een interessante choreografie kreeg. TAEYANG en Jimin demonstreren die ook al in een video op TikTok.

Bekijk hier de videoclip van VIBE:

Bekijk hier de TikTok met TAEYANG en Jimin:

@taeyang #TAEYANG x #Jimin #VIBECHALLENGE ♬ VIBE – TAEYANG
Meer
Lees meer...