Taskforce moet duidelijkheid scheppen over gebruik mondmaskers

Er komt in ons land een nieuwe taskforce die duidelijkheid moet scheppen over het dragen van mondmaskers. Dat schrijft de kans L’Echo op basis van een document van de Risk Management Group.

Die groep bestaat uit experten van de Hoge Gezondheidsraad, het geneesmiddelenagentschap FAGG, de gezondheidsadministratie en van het Wetenschappelijk comité Coronavirus. Zij zullen samen een aanbeveling opstelling over het gebruik van mondmaskers, zowel door professionals uit de gezondheidssector als door particulieren.

Maandag richtlijnen

De taskforce zal zich niet alleen uitspreken over wanneer mondmaskers al dat niet gedragen moeten worden, maar ook kijken hoe ze verdeeld moeten worden in ons land. Door een zoveelste bestelling van mondmaskers die niet voldoen aan de kwaliteitseisen, is er in België nog steeds geen ruime stock.

Deze experten zullen hun adviezen overdragen aan het federaal onderzoeksbureau Sciensano. Zij zullen op hun beurt richtlijnen opstellen. De zaak wordt vrijdag op de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad besproken. Maandag zouden de richtlijnen dan moeten klaar zijn.

Einde lockdown

Momenteel raadt de overheid aan gewone mensen niet aan om een mondmasker te dragen. Enkel wie zelf besmet is, of wie in contact komt met besmette mensen, moet een mondmasker dragen. De nieuwe richtlijnen zijn belangrijk voor als beslist wordt om de lockdown in België te versoepelen.

Meer
Lees meer...