Taylor Swift bood zelf haar muziek aan bij makers ‘Heartstopper’

Sinds vorige week is het tweede seizoen van Heartstopper te zien op Netflix. In dat tweede seizoen zien we meer van personages Nick en Charlie, maar krijgen ook de andere personages heel wat ruimte. Twee van die personages zijn Tara en Darcy. En dat zijn duidelijk de favorieten van zangeres Taylor Swift, want voor een belangrijke scène in hun verhaal bood ze haar eigen muziek aan.

Een jaar geleden verscheen Heartstopper op Netflix en won het meteen de harten van een groot aantal kijkers. Ondertussen heeft de reeks ook een hoge status binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Zo waren de castleden ook te vinden op de Londen Pride afgelopen maand.

Die invloed is ook terug te vinden in de afspeellijst van de reeks. Daarin krijgen heel wat queer artiesten namelijk een plaatsje, denk daarbij aan onder andere Baby Queen, Christine and the Queens en Wolf Alice. Maar ook Taylor Swift is te horen in het seizoen én daar was ze duidelijk zelf nog het meeste fan van.

seven

(Bevat spoilers van Hearstopper seizoen 2)

De song waarover het gaat, is het lied seven van het album ‘folklore’. In de laatste aflevering van het tweede seizoen is het in de reeks prom night voor zowel de jongens- als meisjesschool. En hoewel die in eerste instantie vlot verloopt, lijken alle hoofdpersonages zich toch niet volledig thuis te voelen op het grote feest. Daarbij is ook Darcy (Kizzy Edgell) onvindbaar en dus beslist de vriendengroep om naar haar op zoek te gaan.

Uiteindelijk trekt de groep naar Nicks (Kit Connor) huis waar ze hun eigen prom night organiseren en waar ook Darcy na een tijdje terechtkomt. Op de tonen van de song zien we hoe ze thuiskomt bij haar vriendin Tara (Corinna Brown) en dat de vrienden hun ideale avond beleven waarbij ze volledig zichzelf kunnen zijn.

Overeenkomst

Al kort na de release van het tweede seizoen waren verschillende fans verrast door de keuze voor Taylor Swift. Velen hadden namelijk niet verwacht dat ze de zangeres zouden kunnen strikken. Toch ging dat uiteindelijk makkelijker dan verwacht. In een tweet vertelde music supervisor Matt Biffa namelijk dat Swift de scène zo mooi vond, dat ze tot een compromis zijn gekomen.

Beluister seven van Taylor Swift hier:

Meer
Lees meer...