Van Taylor Swift tot The Cure: Deze songs hoor je in ‘Heartstopper’ seizoen 2

Sinds deze week staat het nieuwe seizoen van Heartstopper op Netflix. De reeks is al sinds zijn eerste seizoen vorig jaar een echte hoogvlieger en ook de nieuwe afleveringen lijken bij de grote fans goed aan te slaan. Net zoals vorig seizoen zijn er ook deze keer heel wat bekende songs te horen. Wij zetten ze alvast op een rijtje.

Een jaar geleden verscheen Heartstopper op Netflix en won het meteen de harten van een groot aantal kijkers. Ondertussen heeft de reeks ook een hoge status binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Zo waren de castleden ook te vinden op de Londen Pride afgelopen maand.

Die invloed is ook terug te vinden in de afspeellijst van de reeks. Daarin krijgen heel wat queer artiesten namelijk een plaatsje, denk daarbij aan onder andere Baby Queen, Christine and the Queens en Wolf Alice.

Heartstopper seizoen 2

In het tweede seizoen trekt de vriendengroep op schoolreis naar Parijs en proberen Nick (Kit Connor) en Charlie (Joe Locke) om hun relatie meer vorm te geven. Doorheen de afleveringen probeert Nick zo bij meerdere mensen uit de kast te komen. Dat gaat bij de ene al iets vlotter dan bij de andere, want zijn broer David (Jack Barton) maakt het hem niet gemakkelijk.

Daarnaast zien we ook de relatie tussen Elle (Yasmin Finney) en Tao (William Gao) openbloeien, krijgen we de eerste troubles in paradise bij Tara (Corinna Brown) en Darcy (Kizzy Edgell) én geeft de reeks ook eindelijk meer prijs over de achtergrond en de gevoelens van Isaac (Tobie Donovan).

Soundtrack

Bij al die nieuwe verhaallijnen hoort natuurlijk ook heel wat nieuwe muziek. Die muziek is nu samengebundeld op verschillende afspeellijsten op Spotify en bevat ook veel bekende artiesten. Zo maakt net zoals vorig seizoen Baby Queen, die te zien was op de laatste editie van Rock Werchter, vaak haar opwachting.

Maar daarnaast horen we ook mxmtoon een aantal keer, keert Wolf Alice terug en is zelfs Taylor Swift van de partij. Ook onder andere The Cure, Christine and the Queens, The 1975, Tegan and Sarah, Conan Gray en Holly Humberstone zijn te horen.

Beluister de volledige afspeellijst hier:

Meer
Lees meer...