Langverwachte reeks ‘The Idol’ krijgt soundtrack van The Weeknd met bijhorende clip

De langverwachte, maar omstreden reeks The Idol van Abel ‘The Weekend’ Tesfaye en Euphoria-regisseur Sam Levinson heeft een soundtrack gekregen. Dat nummer, Double Fantasy genaamd, is gemaakt door The Weeknd zelf samen met rapper Future. Bij de release hoort meteen ook een wel zeer stomende videoclip.

The Idol verschijnt op zondag 4 juni op de Amerikaanse streamingdienst Max. Eén dag later zal je de reeks al kunnen bekijken op de Vlaamse streamingdienst Streamz. The Idol is lang in de maak en kreeg vorig jaar in het verleden al meerdere teasers en trailers. Een deel van de reeks werd echter herwerkt, waardoor er pas vorige maand een eerste officiële teaser volgde.

Jocelyn en Tedros

De HBO-serie The Idol gaat over de popzangeres Jocelyn (Lily-Rose Depp). Haar laatste tour was door een zenuwinzinking een flop, maar daardoor wil ze haar status als de grootste en meest sexy popster van Amerika heroveren. De passie daarvoor wordt aangewakkerd door Tedros, gespeeld door Abel Tesfaye, die we allemaal beter kennen als The Weeknd. Hij baat zijn eigen nachtclub uit in Los Angeles, maar heeft een dubbelleven als cultleider. Daardoor is hij innemend, maar ook gevaarlijk. 

The Weeknd is niet alleen maker van en acteur in The Idol, hij maakte ook de soundtrack. Daarvan is zojuist het nummer Double Fantasy van hemzelf in samenwerking met rapper Future gedeeld. In de clip daarvan zien we Jocelyn en Tedros in actie.

Kritiek

De reeks kwam onlangs in opspraak toen verschillende medewerkers van de reeks aan Rolling Stone vertelden dat het scenario volledig werd omgegooid toen Euphoria-regisseur Sam Levinson en The Weeknd de leiding over het project overnamen van vrouwelijke regisseur Amy Seimetz. The Weeknd was toen van mening dat de reeks te veel rond het personage van Lily-Rose Depp draaide en te weinig rond dat van hem. Daarnaast was de zanger ook van mening dat er te veel gebruik gemaakt werd van een “vrouwelijk perspectief”.

Onder leiderschap van Sam Levinson kwam daar op drastische wijze verandering in. De reeks veranderde van focus en volgens verschillende crewleden werd alles overmatig seksueel. “Het was net zoals elke verkrachtingsfantasie die een toxische man zou hebben. De vrouw blijft terugkeren omdat het ‘haar muziek beter maakt’. Het was oorspronkelijk een show over een vrouw die zichzelf seksueel ontdekte, maar het werd een show over een man die een vrouw misbruikt en zij houdt ervan.”

Verder in het artikel hekelen de crewleden ook de chaos op de set, waarbij scènes te pas en te onpas geschrapt of herschreven werden.

The Idol verschijnt op zondag 4 juni 2023 op de Amerikaanse streamingdienst Max en één dag later, op maandag 5 juni 2023 zal je de reeks kunnen vinden op Streamz.

Meer
Lees meer...