The Kooks lieten ChatGPT hun volgende hit schrijven en dit is het resultaat

De Britse band The Kooks scoorde in het verleden al verschillende hits met nummers als Naive, She Moves In Her Own Way en Ooh La. Die nummers schreven ze zelf, maar nu heeft de groep het songwriten uit handen gegeven. Ze gaven daarbij ChatGPT de opdracht om “het volgende nummer van The Kooks” te schrijven en deelden het resultaat op TikTok.

ChatGPT, kort voor Chat Generative Pre-trained Transformer, is chatbot die gebruik maakt van artificiële intelligentie om teksten te schrijven. Bij die teksten kan het ook gaan om poëzie of liedjesteksten. Dat laatste heeft de band The Kooks nu uitgetest.

The Kooks

The Kooks vroegen aan ChatGPT om “de tekst van het volgende nummer van The Kooks” te schrijven. Vervolgens kregen ze de lyrics voor een volledig nummer, met verschillende verzen en een refrein. Wanneer de tekst van ChatGPT geschreven was (dit duurde maar enkele seconden), nam zanger Luke Pritchard zijn gitaar om het nummer ook echt te zingen.

Het resultaat was een nummer dat daadwerkelijk klonk als een nummer van The Kooks (waarschijnlijk vooral omdat het door Luke gezongen werd). Maar toch zaten er ook enkele twijfelachtige lyrics bij. Zo gaat het eerst over een break-up, maar uiteindelijk lijken The Kooks vooral te vallen voor zichzelf. “I see you standing there with your head held high. You’re looking like a dream and that’s just a lie. Cause you’re playing with my heart and you’re tearing me apart. I can’t take it anymore, I’m falling for The Kooks.” Voorlopig lijkt ChatGPT dus toch nog niet helemaal klaar om songwriters te vervangen.

Bekijk en beluister hier het resultaat:

@thekooksmusic Introducing the newest member of The Kooks ? #ai #chatgpt #songwriting #newmusic #thekooks #altmusic ♬ original sound – The Kooks
Meer
Lees meer...