‘The Marvels’ geen hoogvlieger in de bioscopen

De nieuwste Marvelfilm The Marvels is sinds vorige maand te zien in de bioscoop. Hoewel op voorhand al niet werd gedacht dat de film records zou breken, gaat het aan de box office toch om een zoveelste teleurstelling voor Marvel Studios. In de nieuwe film bundelen drie vrouwelijke superhelden hun krachten.

The Marvels is een directe sequel op Captain Marvel uit 2019. Daarnaast bouwt The Marvels ook verder op de series Ms. MarvelWandaVision en zelfs het recente Secret Invasion. De belangrijkste personages uit die reeksen – Carol Danvers (Brie Larson), Kamala Khan (Iman Vellani) en Monica Rambeau (Teyonah Parris) -komen allemaal samen

In eerste instantie lijkt het dus een belangrijke film voor de vooruitgang van het Marvel Cinematic Universe, maar daar lijken veel fans niet mee akkoord te gaan. In de bioscopen is de film namelijk opnieuw geen succes.

The Marvels

De nieuwe Marvelfilm The Marvels volgt de gebeurtenissen na de meest recente reeks Ms. Marvel. Daarin was te zien hoe Kamala Khan, die zelf grote fan was van de Avengers en Captain Marvel, haar superkrachten ontdekte en die onder controle probeerde te krijgen. Aan het einde van die reeks was al te zien hoe Captain Marvel in haar kamer in New Jersey terechtkwam.

Dat was een link naar het komende The Marvels. Daarin is te zien hoe Carol Danvers (Brie Larson), Kamala Khan (Iman Vellani) en Monica Rambeau (Teyonah Parris) van plaats lijken te wisselen wanneer ze hun krachten gebruiken. Ze moeten samenwerken om te ontdekken waarom dat gebeurt.

Geen succes

Na een maand heeft de film nog geen potten gebroken. Meer nog, The Marvels zou zelf de slechtst verkopende Marvelfilm aller tijden zijn. Op een maand tijd heeft de film wereldwijd namelijk nog geen 200 miljoen dollar opgebracht. In de Verenigde Staten valt de film nu zelfs al uit de top 10. Dat is best opvallend, aangezien het eindejaar meestal een goede periode is voor films in de bioscoop.

Meer
Lees meer...