Nieuwe fantasyfilm ‘The School for Good and Evil’ krijgt releasedatum

The School for Good and Evil van Netflix heeft een releasedatum gekregen. Vorige maand kregen we al een eerste blik op deze langverwachte verfilming van de fantasyroman The School for Good and Evil van Soman Chainani. Daarin spelen niemand minder dan Charlize Theron en Kerry Washington de hoofdrollen.

Netflix onthulde onlangs een eerste officiële teaser van de aankomende fantasyfilm The School for Good and Evil met Charlize Theron en Kerry Washington. Die is gebaseerd op het eerste, gelijknamige boek uit de zesdelige internationale bestsellerreeks van Soman Chainani. En nu weten we wanneer we de film op de streamingdienst mogen verwachten.

The School for Good and Evil

De film draait rond de beste vriendinnen Sophie (Sophia Anne Caruso) en Agatha (Sofia Wylie). Terwijl Sophie ervan droomt om een prinses te zijn, heeft Agatha het eerder in zich om een heks te worden. Op een dag worden de meisjes meegenomen – of eerder meegesleurd – naar The School for Good and Evil. Daar worden gewone jongens en meisjes namelijk opgeleid tot sprookjeshelden en -schurken. Een wereld die we kunnen vergelijken met die uit de Disneyfilms Descendants. Zo zijn Kapitein Haak, Assepoester en Sneeuwwitje enkele oud-studenten.

Bij de aankomst in de school gebeurt er echter een foutje. Sophie belandt zo in de school voor de schurken onder leiding van Lady Lesso (Theron). Intussen moet Agatha het zien uit te houden tussen de prinsessen in de school van de helden. Daar heeft Professor Dovey (Washington) het voor het zeggen. Volgens The School Master (Laurence Fishburne) kan enkel de kus van de ware liefde de regels veranderen en de meisjes naar hun rechtmatige school sturen. Daarbovenop moeten de vriendinnen de school ook nog zien te beschermen tegen een gevaarlijke en mysterieuze figuur (Kit Young). Zal het Agatha en Sophie lukken om hun happy ever after te vinden? Dat zullen we ontdekken op 21 oktober 2022 op Netflix want dan opent de School for Good and Evil namelijk haar deuren.

Cast

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlize Theron, Kerry Washington, Sophia Anne Caruso en Sofia Wylie. Daarnaast bestaat de cast nog uit Laurence Fishburne, Michelle Yeoh, Kit Young, Jamie Flatters, Earl Cave, Demi Isaac Oviawe, Freya Parks, Kaitlyn Akinpelumi, Holly Sturton, Emma Lau, Briony Scarlett en Alex Cubb.

Paul Feig (A simple FavorSpy, The HeatBad TeacherLast Christmas) was de regisseur van dienst.

Bekijk de officiële teaser van The School for Good and Evil hieronder:

The School for Good and Evil verschijnt op 21 oktober op Netflix. Liever een serie? Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...