Left Right
scrollTop top

The Weeknd komt vrijdag met nieuw nummer ‘Take My Breath’


The Weeknd
© Kevin Dietsch/Upi / Shutterstock (via Isopix)

The Weeknd heeft zijn nieuwe nummer Take My Breath aangekondigd via Twitter. Het nummer gaat op vrijdag 6 augustus in première en wordt een ode aan de atletes van Team USA.

Vrijdag krijgen we eindelijk nieuw werk te horen van Abel Tesfaye, die we natuurlijk allemaal kennen als The Weeknd. In de teaser wordt al duidelijk dat het nummer Take My Breath in het teken zal staan van de Olympische atletes van het Amerikaanse team.

Take My Breath

In de teaser die The Weeknd deelde op Twitter krijgen we het nummer al een beetje te horen. We zien verschillende atletes aan het werk. Het gaat daarbij om Sydney McLaughlin, Dalilah Muhammad, Athing Mu en Gabby Thomas. Zij spreken over hun ervaringen terwijl je in de achtergrond al een deel van Take My Breath kan horen.

Take my breath away“, zo horen we The Weeknd herhaaldelijk zingen in het fragment. Het nummer klinkt uptempo en dansbaar en past zo dus perfect bij de snelle atletieksport.

Nieuw album

In mei liet The Weeknd nog weten dat zijn volgende album een andere richting zal inslaan. “Als het laatste album over de after hours van de nacht ging, dan is de ochtend in zicht”, legde hij uit aan Variety. En de eerste single van dat album wordt dus Take My Breath.

Eerder deze week liet The Weeknd al een korte teaser horen van Take My Breath daarbij deelde hij de caption “The Dawn Is Coming“. Het begint er dus op te lijken dat het nieuwe album van The Weeknd ‘The Dawn’ zal heten en dat het er snel aan zit te komen.

Bekijk hier de aankondiging van het nummer Take My Breath:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…