The Weeknd grote winnaar van the Billboard Music Awards

Zondag zijn de jaarlijkse Billboard Music Awards uitgereikt in Los Angeles. De Canadese pop en R&B-artiest The Weeknd was er met maar liefst tien beeldjes de grote slokop. Ook Pop Smoke en BTS hoorden bij de grote winnaars.

The Weeknd had handen en armen te kort om al zijn prijzen mee naar huis te nemen zondag in Los Angeles. Met onder meer Top Artist, Top Hot 100 Artist en Top Radio Songs Artist won de Canadees tien awards. In totaal won hij al 19 prijzen op de Billboard Music Awards, wat hem vijfde aller tijden maakt na Drake, Taylor Swift, Justin Bieber en Garth Brooks.

Postume awards voor Pop Smoke

Rapper Pop Smoke won vijf awards. De rapper was de Top Rap Artist, Top Rap Male Artist en had het beste Billboard 200 Album. Het is de vierde keer in vijf jaar dat een rapalbum de prijs voor beste album krijgt, alleen ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ van Billie Eilish stak er vorig jaar een stokje voor. Pop Smoke overleed vorig jaar in februari en krijgt dus postuum al zijn awards.

De Zuid-Koreaanse K-POP-groep BTS mocht met vier beeldjes naar huis, wat hun totaal op negen brengt. Ze wonnen Top Duo en voor het vijfde jaar op rij Top Social Artist, een jaartje minder dan Justin Bieber, die de prijs ieder jaar won tussen 2011 en 2016.

Ook Kanye wint prijzen

Bad Bunny won vier awards, countryzanger Gabby Barrett won er drie. Rapper Drake won een voor hem teleurstellende twee beeldjes, maar mocht wel met de prijs van de beste artiest van het decennium naar huis. Taylor Swift won al voor de vierde keer Top Female Artis en Top Billboard 200 Artist. Lady Gaga won voor het eerst in negen jaar de prijs voor Top Electronic Artist en Kany West mocht ook twee prijzen in ontvangst nemen.

Meer
Lees meer...