Op deze manier kan je zien wie er naar je TikToks kijkt

Altijd al eens benieuwd geweest naar wie je TikToks ziet? Daar is nu een oplossing voor. De app heeft namelijk een functie geactiveerd waarmee je kan zien wie je profiel bekijkt. Op het eerste zicht lijkt dat niet zo veilig, maar je kan zelf kiezen of je de functie aan- of uitschakelt. Dat betekent dus dat andere gebruikers ook zullen zien wanneer jij een TikTok-profiel bekijkt.

TikTok is op dit moment een nieuwe functie aan het testen. Dat meldt LifeHacker. Daarmee zou je binnenkort kunnen bekijken welke TikTokkers je profiel bekijken. Maar daar staat wel iets tegenover. Je moet de functie namelijk zelf activeren, waardoor je ook zelf de toestemming moet geven om jouw ‘kijkgeschiedenis’ te delen met andere mensen op de app. Het is nog niet zeker of deze functie ook naar ons land komt.

Controle

Welke mensen bekijken mijn profiel? Het is een vraag die iedereen zichzelf wel al eens heeft gesteld. Maar in de meeste gevallen blijft het bij die vraag en laat je het daar ook bij. Anderen hebben dan weer externe apps die je profielen monitoren om je dan te vertellen wie je profiel heeft bekeken of je ontvolgd heeft. Het bestaan daarvan geeft ons alvast stress. Maar TikTok gaat dus nog een stapje verder.

Zij lanceren namelijk zelf een in-app functie waarmee je die info kan ophalen. Maar zij proberen het door een bepaalde voorwaarde wel onder controle te houden. Je kan de functie namelijk handmatig in- of uitschakelen. Als je het inschakelt kan je zien welke mensen jouw profiel bezoeken, maar kunnen mensen dat ook van jou zien. Als je het uitschakelt, dan zien beide partijen niets.

Of de functie binnenkort ook bij ons beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Maar wij hopen alvast dat het niet voor extra problemen gaat zorgen. Want willen we allemaal wel echt weten wie er naar onze gênante video’s kijkt?

Meer
Lees meer...