TikTok test kijkgeschiedenis zodat je makkelijk video’s kan terugvinden

Goed nieuws voor de TikTokkers, of de mensen die enkel scrollen, want TikTok is een nieuwe feature aan het testen. Met die nieuwe functie zou je binnenkort je kijkgeschiedenis kunnen raadplegen. Op die manier hoef je dus geen uren meer te zoeken als je een video aan je vrienden wil tonen.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je wil een video aan je vrienden tonen, je denkt dat de video tussen je likes staat, maar toch blijk je hem niet geliked te hebben. Dan begint er meestal een gigantische zoektocht naar die ene video, maar binnenkort is dat misschien niet meer nodig. TikTok werkt namelijk aan een nieuwe functie waarmee je je kijkgeschiedenis kan raadplegen. Dat meldt The Verge.

Kijkgeschiedenis

Hoewel TikTok nog niks officieel heeft laten weten, gaan een aantal twitteraars ervan uit dat de feature er binnenkort komt. Social media-consultant Matt Navarra retweette namelijk een tweet van Hammod Ohs screenshot van de app. Daarin liet Oh weten dat de Kijkgeschiedenis-optie te vinden zal zijn bij je Instellingen -> Content en Activiteit. Wanneer en of de functie zou uitgerold worden, is niet bekend.

Maar toch zou de nieuwe feature heel wat TikTokkers helpen. Het vinden van specifieke video’s op de app blijft namelijk een groot probleem. Zo krijg je na het opzoeken van een bepaalde term in de zoekbalk vaak niet de juiste video’s en bestaat er nog steeds geen optie waarmee je opeenvolgende TikToks makkelijk na elkaar kan bekijken.

De gebruiksvriendelijkheid van de app kan dus wel een update gebruiken, en deze nieuwe functie zou daarbij een belangrijke eerste stap zijn. Zo kan je weer zorgeloos over TikTok praten, zonder dat je bang moet zijn om een video niet meer terug te vinden.

Meer
Lees meer...