Tim Burtons Netflixreeks ‘Wednesday’ krijgt eerste teaser trailer

Netflix heeft een eerste trailer van de nieuwe reeks Wednesday gedropt. Die serie werd gemaakt door de bekende regisseur Tim Burton en gaat over Wednesday Addams, van de bekende Addams Family. In de reeks volgen we haar coming-of-age-verhaal en enkele mysteries op haar school.

De release van Wednesday komt alsmaar dichterbij. Wanneer de serie precies verschijnt, is nog niet zeker, maar Netflix liet wel alvast weten dat het dit najaar zal zijn. Om de kijkers al warm te maken voor het eerste Netflixproject van regisseur Tim Burton, deelde de streamingdienst alvast een eerste teaser trailer.

Wednesday

Enkele maanden geleden werd bekendgemaakt dat actrice Jenna Ortega de rol van Wednesday Addams zou spelen. Dat deed Netflix aan de hand van een korte video waarin Ortega te zien was in het kostuum van het hoofdpersonage. Nu deed de streamingdienst daar nog een schepje bovenop en deelde het een eerste volledige trailer. Daarin komt de actrice meteen in actie.

Wednesday zal de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy volgen. De tiener probeert haar paranormale krachten, die ze geërfd heeft van haar bizarre familie, onder de knie te krijgen. Daarnaast gaat ze ook op haar school op onderzoek uit, want die blijkt een mysterie met zich mee te dragen. Dat alles moet ze zien te combineren met haar ‘gewone leven’ als tienermeisje.

The Addams Family

Het personage Wednesday is bij horror- en Halloweenfans al langer bekend. Ze is namelijk de dochter uit The Addams Family, een verhaal dat ondertussen al meer dan 70 jaar bestaat. Die familie bestaat uit ouders Gomez en Morticia Addams en kinderen Wednesday en Pugsley.

Dat gezin werd doorheen de jaren in verschillende maten en vormen gebruikt in verschillende verhalen, maar nu ging regisseur Tim Burton er dus mee aan de slag. Die legt de focus voor het eerst op de dochter uit het gezin, waardoor het verhaal er zonder twijfel ook anders zal uitzien dan het origineel.

Burton is vooral bekend door zijn aparte kijk op film en zijn kenmerkende vormen, kleuren en aanpak. Die factoren zijn terug te vinden in o.a. Beetlejuice, Edward Scissorhands en The Nightmare Before Christmas. We zijn dus alvast benieuwd naar hoe Wednesday er uiteindelijk zal uitzien.

Bekijk de eerste teaser trailer van Wednesday hier:

Geen zin om te wachten? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...