‘To All The Boys’-actrice Lana Condor had bijna hoofdrol in ‘Star Wars’-reeks als Rose

Star Wars-fans kennen alleen maar Kelly Marie Tran als Rose Tico. Fans van de To All The Boys I’ve Loved Before-reeks kunnen dan weer niemand anders voorstellen dan Lana Condor die in de huid van Lara Jean Covey kroop. Maar de twee actrices waren allebei tot helemaal op ’t einde in de running voor dezelfde rol!

Star Wars-fans kennen ongetwijfeld Rose Tico, het personage dat haar zus verloor en daarna met Finn op missie vertrekt. Échte fans weten ook dat de rol vertolkt wordt door Kelly Marie Tran en dat haar komt niet door iedereen even enthousiast onthaald werd.

Fans en racisten

Tran zou met haar rol als Rose Tico in Star Wars: The Last Jedi de eerste Aziatisch-Amerikaanse vrouw worden die een hoofdrol in de filmreeks kreeg. Een deel van het Star Wars-publiek was enthousiast, maar helaas kreeg de actrice ook heel wat racistische opmerkingen te verwerken.

Het werd zelfs zo erg dat haar Instagram-account moest verwijderen. Ondertussen heeft ze opnieuw een account, maar ze deelde er nog geen foto’s op.

Een deur die opengaat

Maar blijkbaar was het bijna een andere bekende actrice die in de schoenen van Tran (en Rose) stond. Tijdens de promotietour van To All The Boys: P.S. I Still Love You vertelde Lana Condor dat ze wel héél dicht bij de rol van Rose Tico in de buurt was gekomen.

In een interview met modemagazine StyleCaster vertelde de To All The Boys I’cve Loved Before-actrice dat ze dat “verlies” helemaal niet zo zag. “Als ik Star Wars had gedaan, had ik nooit To All The Boys kunnen maken. Da’s een mooi voorbeeld van één deur die sluit, en een andere die opengaat.”

To All The Boys

Het is dus eigenlijk goed nieuws geweest dat Kelly Marie Tran als Rose Tico door het leven kon gaan. De rol betekende voor haar namelijk haar grote doorbraak. En die kreeg Lana Condor met To All The Boys I’ve Loved Before.

De tweede film in de reeks, To All The Boys: P.S. I Still Love You is sinds begin deze week beschikbaar op Netflix. En er is meer goed nieuws, want de derde, To All The Boys: Always and Forever, Lara Jean, zit er ook heel binnenkort aan te komen!

Meer
Lees meer...