Tweede seizoen van ‘Reacher’ gigantisch succes op Prime Video

Prime Video heeft een enorme hit te pakken met het tweede seizoen van Reacher. Hoewel er nog maar drie afleveringen op de streamingdienst staan, is de reeks nu al het best bekeken programma van het jaar op Prime Video. Ook scoort het tweede seizoen van Reacher veel beter dan het eerste seizoen.

Op officiële cijfers is het nog even wachten, maar de website Deadline vernam nu al dat het tweede seizoen van Reacher een enorm succes is voor Prime Video. Sinds 15 december kan je daar terecht voor de eerste twee afleveringen en die zijn meteen massaal bekeken.

Die drie afleveringen deden het in de eerste drie dagen na de release maar liefst 50 procent beter dan het volledige eerste seizoen in dezelfde tijd. Ook is Reacher qua aantal kijkers nu al de meest succesvolle film of serie van het jaar op Prime Video. Daarmee doet de reeks beter dan Gen V, de succesvolle spin-off van The Boys. Het is het beste openingsweekend voor de streamingdienst sinds Lord of the Rings: The Rings of Power.

Jack Reacher

Reacher is gebaseerd op de boekenreeks van Lee Child rond de voormalige Amerikaanse militair Jack Reacher. Die boekenreeks telt ondertussen al 27 boeken, waardoor er meer dan genoeg inspiratie is voor vele seizoenen. Seizoen 1 van Reacher ging over het eerste boek Killer Floor, seizoen 2 zal gaan over het elfde boek Bad Luck and Trouble. Ondertussen is er ook al een derde seizoen aangekondigd, al is nog niet bekend over wat dat zal gaan. De boekenreeks rond Jack Reacher vormde zowel in 2012 als in 2016 ook al de inspiratie voor twee films met Tom Cruise in de hoofdrol. Het ging toen om boeken 9 en 18.

In het tweede seizoen van Reacher zien we hoe Jack Reacher een gecodeerd bericht ontvangt waarin staat dat enkele leden van zijn voormalige U.S. Army-eenheid één voor één op mysterieuze en brute wijze zijn vermoord. Dat overtuigt Reacher om zich te herenigen met drie van zijn vroegere teamleden om op onderzoek uit te gaan. 

De eerste drie afleveringen van het tweede seizoen van Reacher zijn al te bekijken op Prime Video. Iedere vrijdag volgt er een nieuwe aflevering.

Meer
Lees meer...